Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pedagog na severu Čech neurval ani bod

Na uplynulý víkend budou chtít stolní tenisté Pedagogu hodně rychle zapomenout. Z dvou zápasů v dalekém Liberci neuhráli ani bod, když prohráli dvakrát shodně 4:10. Nejprve prohráli s rezervou SKST Liberec a o den později s KMST Liberec.

V sobotním duelu se poprvé v sestavě Jihočechů objevil Jan Cholínský, ale nedařilo se mu podle představ. Stejně jako celému týmu. Béčko extraligového Liberce nasadilo očekávanou sestavu a po úvodních deblech byl stav nerozhodný 1:1. Borůvka s Girethem přetlačili ve třech koncovkách bratry Kortusovi, ale na druhém stole se zadařilo Janu Cholínskému a Michalu Baronovi. Blinku se Šilhánem porazili 3:1 na sety.

Hned po úvodní dvouhře šel Pedagog do vedení, ale bylo to také naposledy. Michal Baron nedal šanci Girethovi. Důležitý souboj se hrál na druhém stole mezi Blinkou a Pavlem Kortusem mladším. Budějcký hráč byl dvakrát o set vpředu, v pátém vedl 9:7, ale nakonec prohrál 10:12. Poté Jan Cholínský nestačil ve čtyřech setech na Šilhána a nedařilo se ani Filipu Kortusovi s Borůvkou.

Za stavu 4:2 pro domácí dokázal snížit Michal Baron, když v koncovce páté sady přetlačil Blinku. Poté ale sehrál další smolnou bitvu Pavel Kortus mladší. Se Šilhánem padl po boji 1:3. Bod poté nevybojoval ani Jan Cholínský, jenž padl s Borůvkou. Pro bod si tak šel Filip Kortus, ale vedení 2:1 na sety nedokázal přetavit ve vítězství a s Girethem prohrál.

Dílčí úspěch zaznamenal opět až Michal Baron, který porazil Šilhána 3:2 na sety, když v rozhodující sadě otočil nepříznivý stav 5:9. Poté se znovu nezadařilo Pavlu Kortusovi mladšímu. S Borůvkou prohrál ve čtyřech sadách. Gireth pak nedal šanci Janu Cholínskému a vítězství Liberce dorazil Blinka, který v pěti setech zdolal Filipa Kortuse. Pedagog tak prohrál s SKST Liberec B 4:10.

„Do Liberce jsme vyrazili s jedničkou Michalem Baronem a poprvé také novou posilou Janem Cholínským, jenž vyléčil zranění. V sobotu nás vedoucí celek tabulky SKST Liberec B přibrzdil po třech výhrách v řadě a ukázal, že není na čele tabulky náhodou. Náš prapor držel jen Michal Baron, jenž uhrál všechny tři body a k tomu přidal i čtyřhru. Klíčové byly mé těsné prohry v úvodu utkání, které mohly celý zápas zdramatizovat,“ byl smutný po zápase vedoucí Jihočechů Pavel Kortus.

SKST Liberec B – SK Pedagog České Budějovice 10:4

Body: Borůvka 3, Šilhán 2, Blinka 2, Gireth 2, debl – Baron 3, debl. Diváci: 5. Rozhodčí: Zahradník.


Ani ve druhém zápase se Českobudějovičtí nezlepšili a s KMST Liberec padli také 4:10.

Michal Baron s Janem Cholínským ve svém deblu zvítězili 3:0 nad Kodýmem s Pařízkem, ale bratři Kortusové prohráli s dvojicí Borůvka – Jahoda v pěti setech.

Suverénně si v prvním duelu počínal Michal Baron, jenž jednoznačně přehrál Pařízka. Za Liberec vyrovnal Jahoda, který porazil Jana Cholínského. Štěstí neměl ani Pavel Kortus. V zápase s Kodýmem sice odvrátil několik mečbolů, ale v páté sadě zápas nakonec ztratil. Poté neměl příliš šancí Filip Kortus proti Borůvkovi a hosté ztráceli dva body.

Už tradičně vybojoval bod Michal Baron, který přehrál celkem jasně Jahodu. Jenže pak přišly další porážky. Jan Cholínský nestačil na Kodýma, Pavel Kortus mladší na Borůvku a Filip Kortus na Pařízka. Po této rundě tak Pedagog prohrával už 3:7.

Poslední bod pro Jihočechy vybojoval Michal Baron. S Kodýmem sice ztratil dvousetové vedení, ale nakonec v pěti sadách zvítězil. Skvělý a divácky velmi atraktivní zápas odehrál Jan Cholínský s Borůvkou, ale hostující hráč nakonec prohrál 1:3. A když Pavel Kortus mladší nepřetavil ve vítězství vedení 2:0 na sety nad Pařízkem, i když ve čtvrté sadě měl mečbol, bylo téměř rozhodnuto. Filip Kortus sice poté vzal Jahodovi první set, ale následující tři prohrál. Pedagog tak nestačil na KMST Liberec, když prohrál 4:10.

„Druhý den jsme ve stejné haly čelili týmu KMST Liberec, bohužel ale výsledek byl stejný. Hrálo se podle stejných not. Opět vítězil jen skvělý Michal Baron. Já jsem opět prohrál dva pětisetové zápasy, ztratili jsme i další těsné zápasy, a tak jsme opět padli 4:10. Venku jsme ale mohli jen získat, a tak dvě prohry nejsou tragédií. Zůstáváme ve středu tabulky a příště doma s Kolínem a Spartou B budeme chtít minimálně jednou zvítězit,“ prozradil po zápase Pavel Kortus mladší.

Jak již řekl vedoucí Pedagogu, další zápasy čekají českobudějovické stolní tenisty na domácích stolech. V sobotu 26. listopadu přivítají od 15 hodin Spartu B a o den později 27. listopadu od 10 hodin Kolín.

KMST Liberec – SK Pedagog České Budějovice 10:4

Body: Borůvka 3, Kodým 2, Pařízek 2, Jahoda 2, debl – Baron 3, debl. Diváci: 5. Rozhodčí: Zahradník.

Autoři

Štítky Liberec, Česko, učitel, Blinka, stůl, České Budějovice, Kolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pedagog na severu Čech neurval ani bod  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.