Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Na mistrovství Česka v karate dominovaly kluby z Budějc. Medaile přivezli i další Jihočeši

Poslední velký turnaj absolvovali karatisté z jihu Čech o uplynulém víkendu. Na mistrovství Česka mládeže i dospělých získalo medaili šest jihočeských klubů.

Nejúspěšnější byli bojovníci z TJ Karate České Budějovice, kteří získali 43 medailí (22 zlatých, 7 stříbrných a 14 bronzových). „Je to historický rekord. Ale samozřejmě tuším, že podobný úspěch bude hrozně těžké zopakovat. Věřím ale, že můžeme být takto úspěšní nejen v následujícím roce, ale i v dalších letech,“ uvedl hlavní trenér klubu Miroslav Hýsek.

Na druhém místě v konkurenci celé České republiky skončil další budějcký oddíl Fight Club. „Získali jsme 10 titulů mistra Česka, 12 stříbrných a 18 bronzových medailí,“ upřesňuje šéf klubu a trenér Petr Beníšek. „Chtěl bych vyzdvihnout Petra Kubičku, který vyhrál kategorii bez rozdílu vah a Jiřího Krycha, který získal tři medaile. Za Petrem skončil druhý v kategorii bez rozdílu vah a pak byl třetí v U21 a znovu druhý v mužích do 84 kg. V mladších žákyních se ve finále utkaly Ema Tinavská a Magdalena Frydrychová. Obě byly dominantní v eliminacích a spravedlivě se potkaly až ve finále, ve kterém uspěla Ema.“

V bodování mistrovství Česka skončil na sedmém místě SKP Karate Písek, jehož závodníci dosáhli na dva tituly mistra Česka, tři stříbrné a dvě bronzové medaile. Jedenadvacátá byla TJ Karate Nové Hrady. Hlavní zásluhu na tom má Tomáš Hermann, který získal zlatou i stříbrnou medaili. Bronz pak přidal David Macho.

Po jedné stříbrné i bronzové medaili získali karatisté českokrumlovského Karate Panthers. Oddíl Okinawa Goju-ryu Dojo Jindřichův Hradec získal jednu bronzovou medaili a v pořadí klubů skončil na děleném 55. místě. Karatisté z Cobra Ryu Strakonice a Budó škola KK Písek na medaili v roce 2016 nedosáhli.

Štítky Česko, karate, České Budějovice, bronzová medaile, Písek, Klub rváčů, David Macho

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na mistrovství Česka v karate dominovaly kluby z Budějc. Medaile přivezli i další Jihočeši  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.