Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na lyže kousek za hranice. Sternstein je tajným tipem pro české rodiny s dětmi

PR článek

Hledáte místo, kam vyrazit s celou svou rodinou za zábavou? Jestli si užíváte zimní radovánky, vyrazte kousek za české hranice, konkrétně do rakouského Sternsteinu! Oblíbeného lyžařského areálu jen pár minut za hraničním přechodem Studánky u Vyššího Brodu. Těšit se můžete na lyžování v příjemné rodinné atmosféře.

Sternstein je snadno dostupný jak z Lipna, tak z Českých Budějovic, odkud vám to do areálu bude trvat asi hodinu autem. Po příjezdu vás uvítá moderní a útulné lyžařské středisko s nepřeplněnými sjezdovkami s výhledem na Alpy. Na ty vás doveze komfortní kabinková a šestisedačková lanovka Sternsteinexpress. Vyřádí se zde jak rodiny s dětmi na dvoukilometrové sjezdovce Familienabfahrt, tak pokročilejší lyžaři na sportovní trati Slalomhang. Vydat se klidně můžete i na placené běžecké tratě.

Pokud se vaše děti teprve učí lyžovat, Sternstein je ideální volbou. Je zde dětský park Elefuntasia s téměř dvousetmetrovým pojízdným kobercem na doslova rovinatém svahu. Pro vaše nejmenší si zde navíc v lyžařské škole můžete objednat i česky hovořící instruktory. Zatímco vy tedy budete naplno lyžovat, děti si užijí zábavu s obřími slony, žirafami a dalšími atrakcemi.

Lyžování s mistrem světa

Sternstein každý rok pořádá na úvod sezóny akci s testováním nejnovějších lyží značky Völkl a lyžováním pod dohledem rakouských lyžařských es. Letos se na Sternsteinu můžete potkat a vyfotit s mistrem světa ve slalomu z roku 2009 Manfredem Pranger. Do lyžařského areálu dorazí už v úterý 13. prosince.

Když si budete chtít během dne odpočinout, skvělou variantou bude posezení u dobrého jídla a pití v místní restauraci. V té se snadno a bezproblémově domluvíte česky. Sternstein také nabídne zvuky typické lyžařské après ski hudby, které vás doprovodí jak při lyžování, tak při odpočinku. Každou neděli odpoledne se můžete na tuto hudbu těšit i v živém podání.

Jedna osoba platí, druhá lyžuje celý den zdarma

Chcete lyžování na nedaleké rakouské straně Šumavy? Není nic jednoduššího, než se vydat jen pár kilometrů za hranice s Rakouskem a zalyžovat si v oblíbeném středisku Sternstein. Zaparkujete zde zdarma a získáte zde až padesátiprocentní slevu, když po předložení turistického průvodce Grenzgenial a zakoupení celodenního skipasu získáte druhý také úplně zdarma! Více na www.grenzgenial.cz.

Aktuální informace v českém jazyce o sněhových podmínkách na Sternsteinu najdete na www.sternstein.at.

Štítky rodina, lyžování, lyžařské středisko, Vyšší Brod, Studánka, Alpy, České Budějovice, Vodní nádrž Lipno, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na lyže kousek za hranice. Sternstein je tajným tipem pro české rodiny s dětmi  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.