Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karatisté zvládli finální přípravu v Rakousku. Získali čtyři medaile

Závěrečný test formy před evropským šampionátem absolvovali bojovníci TJ Karate České Budějovice v rakouském Hardu. Vysoké ambice potvrdila Adriana Crhonková.

Na turnaj Austrian Karate Champions Cup vyrazili Jihočeši s jediným cílem – otestovat aktuální formu před únorovým mistrovstvím Evropy mládeže. A test zvládli. „Našli jsme některé nedostatky, které se ještě pokusíme odstranit. V součtu jsme ale spokojeni a hodnocení je pozitivní,“ uvedl trenér TJ Karate a asistent reprezentace Miroslav Hýsek. „Turnaje se zúčastnilo přes 650 závodníků ze 138 klubů a 26 států.“

Výbornou formu z posledních měsíců potvrdila Adriana Crhonková, která bude patřit mezi největší české medailové naděje. „Ve všech zápasech předvedla skvělé výkony. Ve finále se utkala se Švýcarkou, kterou nikdy neporazila. A dokázala ji zdolat 3:0,“ řekl Hýsek ke své svěřenkyni.

Finálový zápas pro mě byl velice zásadní. Mojí soupeřkou byla loňská stříbrná medailistka z mistrovství Evropy Maya Schärerová ze Švýcarska. S trenérem Hýskem jsme se dohodli na jasné taktice. Hlavní myšlenkou bylo dělat přesně to, co moje soupeřka nemá ráda. Díky tomu začala i takto zkušená závodnice dělat výrazné chyby, kterých jsem využila a s konečným výsledkem 3:0 jsem vyhrála,“ řekl Crhonková.

Stříbrnou medaili získala Veronika Halodová, bronz brali Tomáš Hermann a Adéla Průchová. „Všechny musím pochválit. Zejména čtrnáctiletá Průchová předvedla při debutu velmi solidní karate a je příslibem do budoucnosti,“ dodal Hýsek s tím, že na bodovaných pozicích skončili i Aneta Růžičková a Martina Šáchová (obě získaly 5. místo).

Autoři | Foto archiv TJ Karate České Budějovice

Štítky Rakousko, karate, České Budějovice, Evropa, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatisté zvládli finální přípravu v Rakousku. Získali čtyři medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.