Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Štíři prohráli s předposlední Kadaní. A vyhlíží derby ve Strakonicích

Hráči FBC Štíři České Budějovice zažívají v Národní lize velkou krizi. Prohře v Kadani 7:8 nezabránil ani nový trenér Lukáš Malý, který nahradil Jiřího Kratochvíla.

V Kadani se budějovickému týmu nepovedly první ani druhá třetina. Do závěrečné části šli Štíři s mankem 2:7 a s minimální šancí na body. Ta byla navíc ještě více minimalizována ve 43. minutě, kdy dali domácí osmý gól. Pak se ale hosté konečně dokázali před brankou prosazovat a dali vzpomenout na část sezony, kdy hráli Jihočeši o první místo.

V rozmezí 45. a 58. minuty se postupně trefili Ondřej Havelka, Petr Žáček, Michal Měřička, Václav Hejplík a znovu Žáček. V poslední minutě zkusili hosté vyrovnat při hře bez brankáře, ale osmou branku už nedali. „Utkání jsme si prohráli špatnou druhou třetinou, do které jsme šli nekoncentrovaní,“ řekl v pozápasovém hodnocení již nový trenér Štírů Lukáš Malý.

Ten nahradil dlouholetého trenéra a zároveň prezidenta klubu Jiřího Kratochvíla. „Rozhodl jsem se odstoupit už po domácí porážce 4:9 s Královým Dvorem. Ten zápas jsme vůbec nezvládli, mužstvo hrálo bez náboje. Věřím, že nový trenér dodá týmu potřebný impuls, aby se vzchopilo před rozhodující fází sezony,“ uvedl Jiří Kratochvíl. „Zůstávám prezidentem klubu, budu se více věnovat jeho chodu a trenérsky budu pomáhat u juniorů a dorostenců.

Předsezonní cíl byl účast ve finále. Věřím, že noví trenéři přemýšlejí podobně, i když mají situaci těžkou. Tým teď čeká derby ve Strakonicích, doufám, že ho zvládne a odrazí se zase k lepším výkonům,“ dodal Kratochvíl s tím, že asistentem trenéra bude bývalý hráč Štírů Karel Kotoun.

FBC DDM Kati Kadaň – FBC Štíři České Budějovice 8:7 (3:2, 4:0, 1:5)

Branky a nahrávky: 2. Hanzlíček (Hanuš), 5. Žemlička (Limberg), 10. Staněk (vlastní), 23. Hanzlíček (Štěrba), 31. Limberg (Solar), 35. Štěrba (Pardubský), 38. Žemlička (Limberg), 43. M. Odlas (J. Odlas) – 12. Hejplík (Malý), 15. Kudláček (Havelka), 45. Havelka (Kudláček), 50. Žáček (Kudláček), 54. Měřička (Havelka), 56. Hejplík, 58. Žáček (Malý). Rozhodčí: Grundler, Matějka. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:4.

Kadaň: Burda – Solar, Hanuš, Pardubský, Hanzlíček, Limberg, Nguyen, Zelinka, Dolanský, Chládek, Žemlička, Bulín, Šebek, M. Odlas, Kolitsch, Štěrba, Plomer, Zýka, J. Odlas

České Budějovice: Kunst – Staněk, Kudláček, Valdauf, Hrdý, Měřička, Žáček, Havelka, Hejplík, Froněk, Klouda, Slepička, Tomšíček, Malý

Štítky Sportovní klub Kadaň, Strakonice, trenér, SK Dynamo České Budějovice, Jiří Kratochvíl, Ondřej Havelka, Hubert Burda Media

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři prohráli s předposlední Kadaní. A vyhlíží derby ve Strakonicích  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.