Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtvrtfinále s Turnovem zahájili Štíři venkovní výhrou. V neděli se hraje druhý zápas

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice vstoupili do nadstavbové části Národní ligy výhrou 6:4 na hřišti Turnova. Série hraná na tři vítězství pokračuje v neděli večer. V Budějcích se bude hrát příští víkend.

Zápas ze začátku vyšel lépe domácímu týmu, který se úvodní minuty držel na míčku a tvořil hru. Českobudějovičtí se do první šance dostali na konci 4. minuty. Po skrumáži před brankou skončil míček bohužel pro hosty vedle tyče. Štíry ale poslal do vedení v 7. minutě Jindřich Hrdý, který využil zaváhání domácí obrany – 0:1.

Turnov srovnal v 10. minutě při přesilovce. A stačilo mu k tomu jen 13 sekund. Po souhře s Palatínusem trefil odkrytou část branky Tomáš Vitásek – 1:1. I ve druhé polovině úvodní třetiny viděli diváci několik šancí. Gólmani obou týmů však byli bezchybní. Druhou třetinu zahájili lépe hosté, ale paradoxně to byli oni, kdo inkasoval.

Štěpán Matěcha otočil stav zápasu ve 24. minutě, když se trefil přesně do horního rohu branky – 2:1. Turnov pak hrál dvě přesilovky a druhou využil. Na 3:1 zvýšil vedení domácích ve 30. minutě Tomáš Vitásek. Gólman Budějc Švehla pak podržel tým při střele Sekyry.

Ve 35. minutě se povedly hostům dvě akce, po kterých to bylo 3:3. V čase 34:08 snížil Jindřich Hrdý a za pouhých 31 sekund vyrovnal Zdeněk Valdauf. Další obrat v zápase přišel ve 47. minutě. Přesilovku tentokrát využili Jihočeši, které poslal do vedení Lukáš Malý po souhře s Hejplíkem – 3:4.

Štíři měli v dalších minutách několikrát štěstí při tlaku Turnova. Gól ale nedostali a naopak dali pátý po střele Lukáše Froňka v 58. minutě – 3:5. Turnov zariskoval a odvolal brankáře. Toho využil Ondřej Havelka a dalekonosnou střelou rozhodl – 3:6. Domácí sice ještě snížili gólem Tomáše Vitáska, ale hosty to až tak mrzet nemuselo. První bod v sérii získaly České Budějovice.

V neděli se od 17 hodin hraje druhý zápas v Turnově. Na jih Čech se čtvrtfinálová série, která se hraje na tři vítězné zápasy, stěhuje příští víkend.

TJ Turnov – FBC Štíři České Budějovice 4:6 (1:1, 2:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 10. Vitásek (Palatínus), 24. Matěcha (Havlín), 30. Vitásek (Palatínus), 60. Vitásek (Palatínus) – 7. Hrdý, 35. Hrdý (Kudláček), 35. Valdauf (Hejplík), 47. Malý (Hejplík), 58. Froněk (Havelka), 59. Havelka. Rozhodčí: Kytler, Sommer. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:1. Diváků: 95.

Turnov: Švec – Měkota, Palatínus, Matěcha, Havlín, Vitásek, Seidl, Rondoš, Bursa, Hejduk, Grmolec, Buriánek, Sekyra, Nezdara.

České Budějovice: Švehla – Staněk, Podlaha, Kudláček, Malý, Havelka, Hejplík, Froněk, Valdauf, Hrdý, Klouda, Žáček, Hanák, Slepička, Tomšíček.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Turnov, SK Dynamo České Budějovice, 2. česká fotbalová liga, České Budějovice, Ondřej Havelka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrtfinále s Turnovem zahájili Štíři venkovní výhrou. V neděli se hraje druhý zápas  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.