Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Šonka znovu uspěl v kvalifikaci závodu Red Bull Air Race, v Čibě skončil třetí

Akrobatický pilot a závodník leteckého seriálu Red Bull Air Race Martin Šonka si může připsat další úspěch. Lídr letošního ročníku seriálu si v japonské Čibě doletěl pro třetí místo v kvalifikaci a ukázal, že má v probíhající sezoně skvělou formu.

Letec ze Sezimova Ústí byl v Čibě, která leží asi 40 kilometrů od Tokia, od začátku v dobré náladě. Šonkovi se povedl už volný trénink, který ovládl s více jak půlsekundovým náskokem na německého pilota Matthiase Dolderera. Ten mu to ale vrátil v kvalifikaci, kde skončil druhý, právě před českým akrobatem. 

Šonka se zatím pohybuje po celou dobu závodu v Čibě mezi prvními třemi letci. Prokazuje, že mu trať svědčí. Vždyť loni zde skončil druhý, hned za domácím Jošihidem Murojou. „Je to pěkná technická trať. Nelíbí se mi, jak blízko je bezpečnostní zóna k vertikální bráně otáčení. Je to však velmi zajímavá trať, kde nemáte ani sekundu na odpočinek. Zítra poletíme stejně a jsme si jisti, že se dostaneme do závodu. Budu se snažit dobře se vyspat,“ komentoval český pilot.

Z třetího místa si to v nedělním prvním kole rozdá Martin Šonka s francouzským akrobatem Mikaelem Brageotem. Nováček seriálu Red Bull Air Race překvapil ve volném tréninku, kde skončil třetí. Kvalifikace už se mu však tolik nepovedla a vybojoval v ní pouze dvanáctou příčku. Vyhrál ji Kanaďan Pete McLeod, druhý český zástupce Petr Kopfstein získal 11. místo a čeká ho domácí Jošihide Muroja.

Foto Armin Walcher / Red Bull Content Pool

Štítky Martin Šonka, kvalifikace, Čiba, Red Bull, Red Bull Air Race, Tokio, Sezimovo Ústí, Petr Kopfstein, Jošihide Muroja, Pete McLeod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šonka znovu uspěl v kvalifikaci závodu Red Bull Air Race, v Čibě skončil třetí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.