Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Baseballista Mužík boduje na ME v Brně. Za mořem usiluje o profesionální smlouvu

Rodák z Budějc, bývalý hráč Baseball and Softball Clubu Hluboká nad Vltavou a v současnosti český reprezentant myslící na profi smlouvu v Americe. To je Martin Mužík, baseballista, který v letošní sezoně zaznamenal 18 homerunů. V pondělí, 7. srpna, s reprezentací v Brně zahájil evropský šampionát. A zase bodoval.

Mistrovství Evropy do 23 let hostí společně s Českem ještě Rakousko a Slovensko. Český tým hraje až do středy v Brně vždy od 19 hodin proti Belgii a Ukrajině. Zápas s Litvou už mají Češi úspěšně za sebou. O víkendu pak čeká všechny fanoušky baseballu boj o medaile a v neděli finálový večer. „Je to největší akce evropského baseballu pro tenhle rok, nic většího už nebude. Přijelo šestnáct týmů, dokonce se tu ukážou i kluci z nejvyšší americké ligy,“ říká k šampionátu mladý Budějčák.

S baseballem Mužík začal, když mu bylo 10 let v týmu Hluboké nad Vltavou. První velký úspěch Mužík zaznamenal s reprezentací v roce 2009, kdy s výběrem U12 vyhrál mistrovství Evropy.

Na evropských šampionátech pak získal ještě dvě stříbra s výběry U15 a U18. S osmnáctkou byl v roce 2013 i na mistrovství světa na Taiwanu, kde Češi uhráli 12. místo. Největšího úspěchu dosáhl v roce 2014/, kdy s výběrem do 23 let vyhrál mistrovství Evropy a na světovém šampionátu skončil český tým pátý.

V loňské sezoně byl Mužík s reprezentací na mistrovství světa v Mexiku a svými výkony pomohl týmu k 10. místu. Po tomto turnaji odletěl jako jediný Čech hrát Asijskou zimní ligu za výběr Evropy na Taiwan a po ní se vydal zpět za oceán, aby v USA zkusil vysokoškolskou ligu. Svými výkony si řekl o nominaci do All-Star Teamu a další šanci za mořem. Tam by chtěl získat profesionální smlouvu. 

Den po mistrovství odlétám v 7 ráno do Ameriky a začíná mi zimní příprava. Bude to trochu frmol, ale co se dá dělat. Je to sport, a když děláš sport musíš se otáčet,“ dodává se smíchem nadějný baseballista.

Štítky baseball, U23, mistrovství, Martin Mužík, Brno, Evropa, USA, reprezentace, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, mistrovství světa, Tchaj-wan, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baseballista Mužík boduje na ME v Brně. Za mořem usiluje o profesionální smlouvu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.