Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve futsalovém poháru hostí Rudolfov ligistu z Teplic

Na dalšího velice atraktivního soupeře se těší futsalisté PCO Rudolfov ve čtvrtfinále celostátního poháru. Po loňském souboji s Benagem Zruč nad Sázavou, který sledovala zaplněná hala, se utkají s prvoligovým Svarogem FC Teplice.

Severočechům patří po sedmi kolech nejvyšší futsalové soutěže šestá příčka a jako staronováček se chtějí především udržet. Trenérem je Kazach Aibek Mukanov. Prim hraje čtveřice brazilských profesionálů. Čerstvou posilou je 35letý Cardoso De Lima Jeferson, jemuž se přezdívá Ninho a plní roli pivota. Debutoval ve čtvrtečním televizním střetnutí s Chrudimí (0:7) a jeho kariéra je velmi pestrá. Hrál za brazilské týmy Rio Branco SC, Pato Futsal, AD Saudady, Araquari Futsal. Zkoušel to v Číně za Shenzhen Nanlihg, se kterým vyhrál titul, v maďarském ETO FC Györ, v jehož dresu si zahrál elitní část Ligy mistrů. Mužstvo naopak opustil Vladimír Jemeljanov, který si musí na Ukrajině vyřídit potřebné vízum a pak se vrátí. 

Největší úspěchy sbíraly Teplice pod názvem FC Balticflora, kdy se v sezonách 2009/2010, 2010/2011 a 2013/2014 staly vicemistrem ligy a jednou vyhrály domácí pohár. Šok způsobily v roce 2015, pár dnů před startem soutěže vzdaly účast v první lize. Přihlásily se do krajského přeboru, aby se letos na palubovky nejvyšší soutěže vrátily. Nový název Svarog dal klubu jeho majitel Michail Žák podle slovanského boha nebes. 

Teplice soupeře z jihu Čech rozhodně nepodceňují. „Do zápasu vstupujeme jako favorité my, soupeř je účastníkem krajského přeboru. Svou kvalitu však Rudolfov dokazuje nejen postupem do čtvrtfinále přes druholigový Jablonec, ale i vysokými výhrami ve své soutěži, kde má po dvou zápasech skóre 30:1,“ píší o pohárovém soupeři na klubovém webu Svarogu.

Pro nás to bude velký svátek a chceme si to všichni užít. Favorit je jasný, ale budeme bojovat až do konce,“ říká opora a kapitán Rudolfova Radim Pouzar, který tímto zve diváky do vrbenské haly.

Čtvrtfinále celostátní části Poháru FAČR ve futsale PCO Rudolfov - Svarog FC Teplice se uskuteční v pondělí 30. října 2017 od 20:30 v hale Lokomotivy Č. Budějovice.

Autoři | Foto Miroslav Kusbach | Zdroj Jihočeský fotbal

Štítky pohár, futsal, Rudolfov, FK Teplice, FC Balticflora Teplice, čtvrtfinále, soutěž, Zruč nad Sázavou, krajský přebor, Liga mistrů UEFA, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve futsalovém poháru hostí Rudolfov ligistu z Teplic  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.