Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladší žákyně odehrály první turnaj zimní sezony

O uplynulém víkendu proběhl v hale LTC Tonstav - Service krajský přebor mladších žákyň. Turnaje se zúčastnilo 32 nejlepších dívek z celých jižních Čech. Pozici nasazené jedničky obhájila Klára Jiříková z SKT Planá nad Lužnicí a zaslouženě získala turnajový double, stala se tak dvojnásobnou krajskou přebornicí. 

Ve finále se potkaly obě nejvýše nasazené hráčky, do závěrečného vzájemného souboje přešly přes všechny své soupeřky velmi jednoznačně. Obě cestou do finále ztratily jen několik málo gamů, uvedl šéftrenér LTC Tonstav - Service Jiří Linha. 

Finálovou soupeřkou byla Kláře Jiříkové Sára Straková z TK Pelhřimov. Duel se z pohledu pozdější vítězky nevyvíjel příznivě, první set prohrála 0:6, druhý set získala na svou stranu až v těsném tie-breaku a vítězství uhájila ve třetím setu výhrou 6:4. Jiříková se Strakovou poté společně vyhrály finálové utkání čtyřhry.

Domácí klub reprezentovaly čtyři hráčky. „Všechny čtyři jsou ročník 2008, jedná se tedy o jejich první turnaje. Holky získávají zkušenosti a každý odehraný zápas je pro jejich herní praxi velice přínosný, doplňuje Jiří Linha.

Domácí trenéry potěšil výkon Vicky Gill, která i přes těžkou soupeřku podala solidní výkon. Jeden vyhraný zápas v singlu si na své konto připsaly Lucie Ježková, pro kterou byl přebor prvním turnajem vůbec a Ema Nováková, která v budějckém klubu trénuje. Té se jako jediné z domácích účastnic podařilo  získat medailové umístění. Spolu s Terezou Holubovou (LTC Tábor 1903) získaly bronzové medaile ve čtyřhře.

Ve stejném termínu proběhl v Táboře krajský přebor mladších žáků, na kterém měl budějcký klub také své zástupce. Nejvíce se z tria David Čížek, Oskar Páleníček a Petr Hruška vedlo Petru Hruškovi, který získal třetí místo ve čtyřhře.

V halové sezoně jsou na programu ještě další tři turnaje. Nejbližší z nich - oblastní přebor starších žákyň proběhne o posledním lednovém víkendu. Jelikož domácí hráčky budou patřit mezi nasazené, věří budějcký klub v další medailové pozice.

Štítky sport, tenis, mladší žákyně, turnaj, krajský přebor, Jihočeský kraj, Planá nad Lužnicí, Jiří Linha, Petr Hruška, Pelhřimov, zima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladší žákyně odehrály první turnaj zimní sezony  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.