Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Jihočeška Havlíčková skončila při premiéře na olympiádě třiačtyřicátá. Dominovaly Seveřanky

Mladá sedmnáctiletá lyžařka Barbora Havlíčková dnes ráno (SEČ) odjela premiérový závod na olympiádě v jihokorejském Pchjongčchangu. Ve skiatlonu na 2x 7,5 kilometru dojela v čase 45 minut, 12 sekund a jedna desetina na 43. místě. Všechny medaile získaly lyžařky ze severských zemí.

Havlíčková pochází z vimperské lyžařské školy a na olympiádu postoupila díky svým výkonům na českém mistrovství a juniorském mistrovství světa. Jako nejmladší členka celé české výpravy chce v Pchjongčchangu získat co nejvíce zkušeností.

Ve skiatlonu na 7,5 kilometru klasickou technikou a volným stylem skončila Jihočeška v konkurenci 62 závodnic na 43. místě. Do závodu startovala s číslem 45 a v prvních kilometrech se pohybovala mezi 50. a 53. místem.

Pak ale dokázala Havlíčková zrychlit a na přezutí lyží a hůlek byla 49. V dalších kilometrech dokázala své postavení postupně vylepšovat a v cíli byla v čase 45:12,1. Na vítěznou Švédku Charlotte Kallaovou ztrazila 4 minuty a 27 sekund.

Kallaová, která vynechala některé sezónní závody, dokázala přípravu ideálně vypilovat. Podobně si vedla také druhá Norka Marit Björgenová. I ona vynechala například Tour de Ski. Na vítězku ztratila necelých osm sekund. Pro bronzovou medaili si dojela Finka Krista Parmakoskiová.

Autoři | Foto archiv Barbory Havlíčkové

Štítky olympiáda, OH, Barbora Havlíčková, Pchjongčchang, Jižní Korea, olympijské hry, Charlotte Kalla, Tour de Ski, Marit Bjørgenová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeška Havlíčková skončila při premiéře na olympiádě třiačtyřicátá. Dominovaly Seveřanky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.