Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Svoji první krycí plachtu jsem svářel na kolenou v tělocvičně, vzpomíná Luboš Slavík

PR článek

Mít svůj vlastní bazén je snem každého. Zvlášť potom v létě, kdy veřejná koupaliště praskají ve švech. K bazénům také patří jejich zabezpečení. Jaké jsou možnosti kvalitního bezpečného zakrytí bazénu jsme si povídali s jednatelem firmy Termobazény Lubošem Slavíkem.

Získejte na nákup dvacet procent slevu

Čtenáři Budějcké Drbny mohou do 31. května získat dvacet procent slevu na plachty o velikosti nad dvacet metrů čtverečních. Stačí při objednávce zadat do předmětu emailu heslo DRBNA20.

Jste rodinná firma, jaké byly vaše začátky?
Jako všechny začátky ani tento nebyl jednoduchý. Začínal jsem přibližně před 14 lety, pronajal jsem si tělocvičnu ve vsi poblíž Českých Budějovic, kde jsem postupně začal na kolenou s ruční horkovzdušnou svářečkou. Pamatuji si, že první plachty jsem dával dohromady čtrnáct dní. Dnes vyrobíme šest plachet za pracovní týden a dodáváme plachty jak přímo zákazníkům, tak bazénovým firmám po České republice, Slovensku i Rakousku.

Jaké plachty tedy svým zákazníkům nabízíte?
Nabízíme dva druhy celoročních bezpečnostních plachet, a to Universal a Solar. První zmiňované nabízíme v pěti barvách, plachta Solar, která navíc ohřívá bazénovou vodu, je v jednom provedení – transparentní. Jedná se o zakázkovou výrobu. Dbáme na individuální přístup ke každému zákazníkovi. Každá plachta se proto vyrábí na míru. Od zákazníků potřebujeme znát vnitřní rozměry bazénu a ideální je, když nám emailem pošlou i fotku bazénu. Víme potom, jak je bazén situovaný. Plachty se vyrábějí pro plně zapuštěné nebo částečně zapuštěné obezděné bazény. Dále u nás zákazníci v nabídce najdou také bazénové lemy a dlažby, bazénové zastřešení a podobně. Kolikrát se ale stane, že přijde klient chce kopuli a odchází s plachtou. Ptáte se proč? Plachta nenarušuje vzhled zahrady a vychází kolikrát i o dvě třetiny levněji.

V čem je přednost vašich plachet?
Kromě bezpečnosti, kdy ochrání vás, vaše děti a domácí mazlíčky před pádem do bazénu? Jsou cenově příznivé a zákazníci si můžou vybrat i barevný odstín. Výhodou je, že plachty Universal i Solar neleží na vodní hladině, ale přesahují na každé straně 25 centimetrů. Díky, tomu vzniká mezi hladinou a plachtou tepelný izolační polštář, který pomáha vyhnout se tepelným ztrátám v průběhu noci, dále zabraňuje odpařování bazénové vody. Plachty samozřejmě chrání bazén před nečistotami. U plachty Solar, která je průsvitná navíc prochází sluneční paprsky skrz plachtu a dochází tak k ohřevu bazénové vody, tady je životnost pět let. U plachty Universal je minimální životnost deset let. Jednoduchá je i údržba. Stačí vzít vapku smést pyl, listy a ideálně před zimou a po zimě prostříkat olejem kotvení – šponovací ráčny. V zimě je potřeba ohlídat si sněhovou pokrývku nad 15cm. Tu je potřeba z plachty smést.  A když jsem u té zimy máme teď novinku na trhu. Zimní nafukovací plachty.

Máte nějaké přání, plány, které byste si chtěl splnit?
Mé vize se postupně plní. Vždy jsem chtěl dělat něco, co mě baví a co přinese lidem užitek. Dnes už máme vlastní sídlo firmy v Českých Budějovicích s dostatečně vyhovujícími prostory. Je to blízko centra s parkováním. Pod jednou střechou máme výrobu, kancelář a samozřejmě i vzorkovou část, kde máme k vidění všechny typy a barvy bezpečnostních bazénových plachet a dále i paletu bazénových lemů a dlažeb ve všech nabízených barvách. Zákazník může přijít a osobně si bazénovou plachtu vyzkoušet, odepnout z kotvení, stočit a roztáhnout přes bazén, vybrat si odstín. Naštěstí mé nadšení pro „plachty“ se mnou sdílí má dcera, která mi skoro od začátku pomáhá firmu rozvíjet. Před pár lety se k nám přidal i její přítel. Takže jsme rodinná firma, která nabízí český výrobek a kvalitní ruční práci s osobním přístupem ke svým klientům. A s tím bychom si chtěli získat i širší postavení na evropském trhu.

Štítky Termobazény, plachty, rozhovor, bazén, Solar, České Budějovice, Drbna.cz, Česko, Rakousko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svoji první krycí plachtu jsem svářel na kolenou v tělocvičně, vzpomíná Luboš Slavík  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.