Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sportovní oblečení, tenisky a úsměv. Na Římovském běhu se bude pomáhat už počtvrté

Zábava, sport a hlavně pomoc. To je cílem čtvrtého ročníku Římovského běhu pro úsměv, který se koná už druhou červnovou sobotu. Kromě sportu bude celý den ve znamení pomoci mladému Nicolasovi, který od narození statečně bojuje s mozkovou obrnou.

„Devatenáctiletý Nicolas prodělal velmi náročný porod, který jej na celý další život silně poznamenal. Pohybovat se může pouze s pomocí invalidního vozíku, který sám neovládá. V boji s mozkovou obrnou prodělal už mnoho operací a těžkých zákroků, které statečně překonal. Ten poslední (operaci páteře) absolvoval v červnu minulého roku. Zákrok byl úspěšný, avšak nové postavení páteře způsobilo i nové postavení rukou a nohou, které ještě zvýšilo v těchto svalech napětí. Nicolas proto potřebuje několikrát denně cvičit na přístroji jménem Motomed, který končetiny znovu uvolní. Jeho pořizovací cena se pohybuje od 76 tisíc do 120 tisíc korun. Jeho pořízení je cílem letošního ročníku,“ uvedl Nicolasův příběh organizátor běhu.

Jelikož už z názvu vyplývá, že v Římově se pomáhá s úsměvem, bude celý den protkán vedle běhu i spoustou jiné zábavy. Nebude chybět skákací hrad, malování na obličej, jízda na segwayích, sportovní exhibice a samozřejmě ani hudba a moderátor. To vše bude provoněné převážně poctivým domácím občerstvením a pitím všeho druhu. Na své si tedy přijde celá rodina.

Běhu se mohou v sobotu 9. června účastnit jak malí, tak velcí. Na výběr bude z pestré škály tratí. Vedle té hlavní, která měří úctyhodných 7,5 kilometru, bude možnost uběhnout nebo prostě jen procházkovým tempem ujít kratší dvoukilometrový okruh. Na nejmenší pak čekají tratě přímo na starém fotbalovém hřišti, kde se celá akce pořádá.

Autoři

Štítky Římov, běh, charita, pomoc, Nicolas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní oblečení, tenisky a úsměv. Na Římovském běhu se bude pomáhat už počtvrté  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.