Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Štíři budou hrát v nové sezoně vyšší soutěž. Využili nabídky od svazu

Překvapující zpráva přišla na jih Čech z Českého florbalu. Hráči FBC Štíři České Budějovice, kteří neúspěšně bojovali v Národní lize o postup, dostali nabídku jít výš rovnou od svazu. Stalo se tak na základě neakceptování postupu od jiných klubů. Podrobnosti vysvětluje v rozhovoru prezident klubu Jiří Kratochvíl.

Počítali jste, že by postup mohl takto vyjít? Byli jste na variantu připraveni?
Ano. Od postupu do finále jsme začali ve vedení klubu přemýšlet, že i kdybychom se nedostali do první ligy přímo, musíme být připraveni na situaci, že nám bude nabídnut dodatečný postup, kdy máte na rozhodování sotva den. Nakonec se tak i stalo a my jsme mohli unii ihned odpovědět, že postup bereme.

Měli jste od Mukařova info, že nechce postoupit? Víte jeho důvody? Nebojíte se jich?
Ono to není tak, že bychom nahradili v první lize Mukařov. Systém soutěží je ve florbale poněkud složitý a v tomto ohledu nepřehledný. Místo Mukařova měl právo postoupit Náchod, my v soutěži nahradíme Rožnov pod Radhoštěm, který si právo na první ligu vybojoval vítězstvím ve skupině Východ, ale o soutěž výš nechce. O důvodech obou klubů bych mohl jen spekulovat. Pravděpodobně se jim první liga zdála příliš náročná.

Co pro vás postup znamená jak po stránce organizační, tak i finanční a sportovní?
V základní části 1. ligy se hraje 26 zápasů, což je o čtyři více než v Národní lize. Mnohem vyšší nároky jsou kladeny na organizaci domácích zápasů, takže z toho vyplývá, že soutěž pro nás bude finančně náročnější, ale už v tuto chvíli jsme na to připraveni. Věříme, že 1. liga přiláká nejlepší hráče v regionu a sestavíme konkurenceschopný tým. Několik nových hráčů už trenér Lukáš Malý přivítal v letní přípravě na novou sezonu.

Na jaké TOP soupeře se mohou fanoušci těšit?
Myslím, že celkově se mohou těšit na ofenzivní florbal, který se v 1. lize hraje. Není tolik svázán taktikou jako v Superlize, ale 1. liga tak dává vyniknout vynikajícím mladým hráčům. Těžko vybírat nejlepší tým, soutěž bývá vyrovnaná a novinkou pro nás budou určitě zápasy s moravskými celky.

Kde budete hrát domácí zápasy?
Momentálně jednáme s TJ Lokomotiva o tom, že bychom domácí zápasy hráli provizorně v jejich hale. Za to je potřeba poděkovat představitelům města České Budějovice, že nám tato jednání zprostředkovali.

Štítky FBC Štíři České Budějovice, postup, Národní liga, první liga, 1. liga, soutěž, České Budějovice, Česká florbalová unie, Jiří Kratochvíl, Česko, Mukařov, Ruská superliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři budou hrát v nové sezoně vyšší soutěž. Využili nabídky od svazu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.