Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Družstva českobudějovického LTC Tonstav-Service mají za sebou úspěšnou sezonu

Letošní soutěže tenisových družstev jsou u konce. Závěrečné, sedmé kolo se uskutečnilo během předposledního červnového víkendu. Budějcký klub tedy může bilancovat a především, může být spokojený.

Vzhledem ke konečným výsledkům bude hodnocení tenisového LTC Tonstav-Service České Budějovice jistě pozitivní. Všechna družstva si oproti minulému roku výrazně vylepšila celková umístění. Zároveň tak splnila cíle, které byly před začátkem sezony stanovila.

Velmi se dařilo oběma týmům dospělých, které prošly soutěží bez jediné porážky. Na kontě tak mají pouze a jen výhry, a svoje skupiny vyhrály. Dospělí A mají suverénní bilanci jednotlivých zápasů, z 63 odehraných jich prohráli pouze pět. Prvním místem v tabulce si oba týmy zajistily postupy do vyšších soutěží. Dospělí A budou příští rok svádět boje o tenisové fiftýny ve II. lize, kde je budou čekat velice kvalitní soupeři v pražské skupině. Dospělí B se vrací do krajského přeboru I, ze kterého po nevydařené sezoně předloni spadli.

Starší žáci jen jednou prohráli

Tým dorostu se se čtyřmi výhrami a třemi prohrami umístil na konečné třetí příčce. Dorostenci prohráli pouze s favorizovaným Táborem A a Pelhřimovem A. Díky solidním výkonům si družstvo drželo dobré umístění po celou dobu soutěže. 

Družstvo starších žáků skončilo na skvělém druhém místě. Na svém kontě má šest přesvědčivých výher a jedinou prohru, opět s favoritem soutěže, Táborem. Hráči podávali vyrovnané výkony a nedovolili žádné překvapení v podobě nečekané prohry. 

Českobudějovičtí mladší žáci ukončili sezonu družstev s bilancí pěti výher a dvou proher, vybojovali tak velice pěkné třetí místo.

Tenisty teď čekají turnaje jednotlivců

I když šlo především o týmové výsledky, za zmínku rozhodně stojí i několik individuálních výkonů. V dospělé kategorii za tým A ve dvou utkáních nastoupil Chris Diaz-Figueroa, který se v minulých letech pohyboval ve čtvrté stovce žebříčku ATP. Jeho zápasy byly jistě lákadlem pro diváky. V žákovských kategoriích potěšily všechny dobré výkony, zvláště pak výhry Adély Vavříkové, která porazila táborskou Kateřinu Bezdičkovou a vítězství Theo Müllera nad českokrumlovským Vojtěchem Pimparou, který se aktuálně pyšní velmi dobrou formou. 

Soutěže družstev jsou tedy pro letošní sezonu ukončeny.Tenisté mají před sebou individuální turnaje, které se v plném proudu rozběhnou začátkem července. I budějcký klub několik turnajů mládežnických kategorií pořádá. Tím prvním bude turnaj babytenistů 14. července. Zajděte se podívat na zajímavé tenisové zápasy, reprezentanti LTC Tonstav-Service České Budějovice určitě uvítají publikum a budou potřebovat vaši podporu.

Tisková zpráva

Štítky sport, tenis, LTC Tonstav-Service České Budějovice, sezona, družstvo, soutěž, České Budějovice, krajský přebor, Asociace profesionálních tenistů, Theo Müller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Družstva českobudějovického LTC Tonstav-Service mají za sebou úspěšnou sezonu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.