Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Elegantní cestování s rodinou. Renault Grand Scenic zaujme svěžím designem

PR článek

Konečně rodinné auto se vším všudy. Renault Grand Scenic nabízí moderní a svěží design, nejen pro velké rodiny, které chtějí cestovat stylově. Nový model od Renaultu zaujme aerodynamickými a elegantními křivkami i pohledným designem. Při cestě napříč celou republikou ho otestovala redakce Budějcké Drbny.

V první řadě je nutné zmínit, že Renault Grand Scenic je k dispozici v pěti nebo sedmimístné verzi. Redakce si při testu vyzkoušela první zmíněnou. V obou verzích francouzská automobilka nabízí velikou dávku pohodlí a velkorysý, vzdušný interiér. Z nepříliš zajímavého scenicu se tak stal najednou zajímavý vůz. Karoserie je navíc elegantní a efektní, takže nejde jen o cestovní vůz, ale také reprezentativní model.

Nový Renault zaujme také nejmodernějšími technologiemi, které zpříjemní cestování. K dispozici je pět jízdních režimů, kdy můžete při dravé jízdě využít například režim Sport nebo naopak při jízdě na spotřebu režim Eco. Rozdíl ve spotřebě v režimu Eco je víc než znatelný.

Přímo v zorném poli vám pak všechny potřebné údaje zobrazuje Head-up displej, na kterém najdete potřebné údaje jako rychlost, pokyny navigace nebo nastavení asistenčních systémů.

Překvapivě jednoduše funguje také technologie Easy Park Assist včetně zadní kamery a 12 senzorů, díky kterým vám pro snadné zaparkování stačí ovládat jenom plynový pedál a brzdu.

Inženýři v Renaultu se zaměřili také na zdokonalení bezpečnostních technologií. Scenic dokáže detekovat chodce a varuje o hrozícím nebezpečí. Pokud bezprostředně hrozí srážka, vůz začne sám brzdit. Systém hlídá také vodorovné značení a v případě potřeby upozorní řidiče na vybočení z pruhu. Tuhle funkci si ale na většině silnic nižších tříd nevyzkoušíte, jelikož ne všude najdete vodorovní značení.

Nový Scenic se nabízí ve třech výbavách Zen, Intense a Bose. Cena základní verze s benzínovým motorem startuje na ceně 483 900 korun, za naftovou verzi si připlatíte 40 tisíc korun. Naopak za nejvyšší verzi Bose zaplatíte od 578 900 korun do 723 900 korun.

Když shrneme klady a zápory nového Scenicu, rozhodně můžeme tenhle model doporučit nejen početným rodinám, ale také aktivním párům, které hodlají cestovat. Po dlouhé době můžeme také vypíchnout rodinný automobil, který zároveň reprezentuje a působí elegantně. Nový Scenic, kterého k redakčnímu testu zapůjčil autosalon Auta Borek, obstál a doporučení si určitě zaslouží.

Klady

  • Pohledný design
  • Dokonale fungující technické vychytávky
  • Široká škála motorizací a výbav
  • Bohatá výbava už v základu
  • ​Dobře fungující jízdní režimy

Zápory

  • Na horším povrchu hlučnější podvozek
  • Vyšší spotřeba u testované verze
  • Menší rejd při řízení

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Renault Scenic, test vozu, Renault, design, rodina, Drbna.cz, AUTA BOREK a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elegantní cestování s rodinou. Renault Grand Scenic zaujme svěžím designem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.