Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karatisté z Českých Budějovic slavili úspěchy na mezinárodních soutěžích

O cenné kovy na mistrovství Evropy seniorů, které se letos konalo ve španělské Guadalajaře, odjelo bojovat hned pět zástupců z klubu TJ Karate České Budějovice. Nejvíce se dařilo Adrianě Crhonkové, která dokázala obsadit sedmé místo v kategorii mezi ženami do 50 kilo.

Tomáš Hermann skončil po porážce s norským závodníkem na devátém místě mezi muži nad 84 kilogramů. V kategorii mužů do 67 kg prošel Dominik Mikula až do třetího kola, kde ho zastavil závodník z Belgie. Do druhého kola mezi ženami do 61 kg se probojovala Lucie Veithová. Aneta Růžičková (ženy do 68 kg) neprošla přes první kolo.

Následně nastoupil ženský KUMITE tým ve složení Crhonková, Veithová, Růžičková proti úřadujícím světovým šampionkám z Francie, na které ale bohužel nestačil.

Medaile přivezli z Německa

V německém Halle se konal velký mezinárodní turnaj v karate Arawaza cup 2019. V náročné konkurenci, která čítala 153 klubů z 24 států se velmi dařilo i zástupcům z jižních Čech. Klub TJ Karate České Budějovice obsadil v konečném hodnocení krásné 10. místo.

Na úspěchu se nejvíce podíleli Kryštof Ruža, Martina Šáchová a Adéla Průchová, kteří dokázali ve svých kategoriích vybojovat zlaté medaile. Předčit přitom museli zástupce z Kazachstánu, Německa, Ukrajiny a dalších zemí. K tomu ještě přidala bronzovou medaili Andrea Květoňová.

Úspěšný víkend v České Lípě

První dubnový víkend se konal turnaj Pohár nadějí v České Lípě odkud přivezli nejmladší závodnici TJ Karate celkem 32 medailí (10x zlato, 8x stříbro a 14x bronz) a klub se tak stal nejúspěšnějším klubem turnaje, kterého se zúčastnilo přes 500 závodníků.

V té samé hale, kde probíhal turnaj Pohár nadějí, se konalo první kolo národního poháru dorostenců, juniorů, U21 a seniorů. Budějčtí závodnici vybojovali celkem 11 zlatých, 5 stříbrných a 5 bronzových medailí a udělali tak prvni krok k postupu na Mistrovství České republiky, které se koná v prosinci v Praze.

Autoři | Foto TJ Karate

Štítky karate, TJ Karate, soutěž, úspěch, České Budějovice, Evropa, Guadalajara, bronzová medaile, Německo, Belgie, Francie, Česká Lípa, Ukrajina

Karatisté z Českých Budějovic slavili úspěchy na mezinárodních soutěžích  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.