Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějčtí karatisté slaví. Stali se nejúspěšnějším týmem v republice

Budějčtí karatisté mají za sebou obrovský úspěch. Závodníci TJ Karate zvítězili na Mistrovství České republiky v karate a stali se nejúspěšnějším týmem země. Hned za nimi skončil další budějcký tým Fight club České Budějovice.

„Je to skvělý pocit. Máme z toho všichni trenéři obrovskou radost, protože jsme si na letošní rok nastavili společný cíl vyhrát mistrovství republiky v celkovém hodnocení klubů, což se nám podařilo,“ popsal šéftrenér TJ Karate Míra Hýsek.

Klub získal celkem 21 titulů. Během roku se k TJ Karate přidal karlovarský tým Karate Tygr Karlovy Vary. „Dohodli jsme se na dlouhodobé spolupráci a společně se snažíme budovat silnou základnu kvalitních závodníků, kteří budou konkurence schopni na mezinárodní scéně. I přesto, že bychom český šampionát i bez spojení vyhráli, patří jim obrovské díky. Hlavně trenérovi Honzovi Ruthovi,“ řekl Hýsek.

Úspěch je podle Hýska prací celého týmu. Klub od září jednoznačně dominoval na karate scéně a vše potvrdil na mistrovství republiky. „Ta cesta nebyla lehká. Jsme na tento náš úspěch patřičně hrdí,“ dodává šéftrenér. Velkou výhodou je podle něj také to, že jsou na jihu nejlepší karate kluby. „Díky té konkurenci a rivalitě kluby rostou,“ říká.

Každodenní tréninky a jasně dané priority

Za úspěchem klubu stojí každodenní dopolední a ranní tréninky před školou. Jasně jsme si dali priority, zejména u žáků mládežnické kategorie, kde jsme postupně navyšovali tréninkové dávky. Co se týče dorostenců, juniorů a U21 tak tam byl jasný cíl dostat je na nejvyšší příčky, aby získali nominace na mistrovství Evropy, které je v únoru v Budapešti,“ prozradil.

Na mistrovství České republiky jednoznačně dominovala Monika Bürgerová, která získala tři zlaté medaile a jedno stříbro. Stala se tak nejúspěšnějším závodníkem celého šampionátu. „Bylo tam hodně momentů, které jsem si užíval. Vypíchnout se musí jednoznačně také týmová práce a podpora všech závodníků a trenérů na turnaji. Trenéři se snažili závodníkům poskytnout absolutní komfort, a to samé rodiče, kteří na tribunách podporovali své děti. Toho si neskutečně vážím,“ řekl trenér.

TJ Karate se aktuálně nachází v Itálii na Světové lize do osmnácti let. „Máme tady zkušené závodníky, ale i nováčky, které chceme postupně dostat do reprezentace, aby mohli objíždět světové turnaje,“ prozrazuje Hýsek.

Po víkendu čeká závodníky zasloužilé volno. Netrpělivě tak budou čekat jen na nominace na Mistrovství Evropy v Budapešti. „Od ledna už máme stanovené tréninky, kontrolní turnaje.  Jasný cíl pro příští rok je zmiňované mistrovství,“ uzavírá šéftrenér Miroslav Hýsek.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky TJ Karate, karate, úspěch, Česko, trenér, České Budějovice, trénink, Budapešť, Karlovy Vary, Itálie, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí karatisté slaví. Stali se nejúspěšnějším týmem v republice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.