Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihostroj čeká na udělení výjimky a vyhlíží soupeře pro Pohár CEV

I volejbalisté Jihostroje si museli po plošném uzavření hal najít náhradní řešení, jak nevypadnout z tréninkového, a hlavně volejbalového rytmu. Hráči A-týmu dojížděli trénovat do Rakouska, ale i tato alternativa je nyní z důvodu vytížení nebo uzavření tamních sportovišť velmi omezená. Prozatím tedy není kde trénovat.

„Stále nemáme potvrzení, že by měla v dohledné době přijít výjimka pro profesionální sportovce, která by nám umožnila trénovat v hale. Ta nejistota je velmi nepříjemná,“ říká generální manažer Robert Mifka. „Kondiční příprava se dá řešit i individuálně v domácím prostředí, nemůžeme si ale dovolit delší ztrátu tréninku s míčem,“ dodává.

Jihočeský klub začíná být v časovém presu, protože už 10. nebo 11. listopadu má hrát první venkovní utkání v rámci evropského Poháru CEV a 19. listopadu by měla být na programu odveta v českobudějovické Sportovní hale. „Aktuálně čekáme na ukončení nouzového stavu, nebo jeho prodloužení a udělení výjimky. Když odmyslím nejistoty související s epidemickou situací, tak všechny kluby v Evropě trénují, a pokud tuto možnost mít nebudeme, jsou naše šance na úspěch minimální. A to nemluvím o možném riziku zranění hráčů,“ ví Mifka.

Jihostroj se soupeře pro pohárovou soutěž dozví nejpozději ve čtvrtek. V současné době totiž probíhá ve švýcarském Amriswilu turnaj druhého kola Ligy mistrů, kde kromě domácího týmu bojuje o účast v hlavní části Ligy mistrů italské Trentino a ruský tým Dynamo Moskva. „Podle papírových předpokladů se dá se očekávat, že našeho soupeře budeme znát už ve středu večer, kdy od 19 hodin nastoupí Dynamo Moskva proti Trentinu. Poražený tým by měl skončit na turnaji druhý, a tím pádem být naším soupeřem,“ shrnuje Robert Mifka.

Dalším otazníkem zůstává také pokračování UNIQA extraligy. Vedení klubu zatím nemá indicie, kdy by k opětovnému startu mohlo dojít. „Stále věřím, že máme dost prostoru na dohrání soutěže v nějakém regulérním schématu, tedy alespoň dohrání kompletní základní část. Je to v zájmu nás všech. Vše záleží na tom, jak dlouho potrvají současná omezení,“ říká generální manažer Jihostroje.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Jihostroj, volejbal, soutěž, Rakousko, Robert Mifka, Liga mistrů UEFA, OHK Dynamo Moskva, Česká volejbalová extraliga mužů, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj čeká na udělení výjimky a vyhlíží soupeře pro Pohár CEV  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.