Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mistrovský maraton v Třeboni se letos kvůli koronaviru nepoběží. Pořadatelé vzdali i náhradní termín

Maraton v Třeboni, v jehož rámci se mělo letos uskutečnit i mistrovství České republiky, se v tomto roce nepoběží. Pořadatelé kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru vzdali i náhradní termín 21. listopadu, na který odložili závod ze 24. října.

Třetí listopadová sobota je den po vypršení aktuálního nouzového stavu, ale vzhledem k situaci v Česku je nepravděpodobné, že by se vládní restrikce pro hromadné akce výrazně uvolňovaly už v této době. Pořadatelé tak pro letošek závod zrušili a vypsali jako nový termín 16. říjen 2021.

"Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci není možné závod uspořádat ani v náhradním termínu, veškeré podrobnosti obdrželi všichni registrovaní emailem," potvrdili pořadatelé.

České tituly v maratonu se tak letos udělovat nebudou. Pražský mezinárodní maraton, při němž se o ně obvykle běhává, se neuskutečnil v květnu ani v říjnu. Český atletický svaz našel náhradní variantu v Třeboni, ale ani ta nevyšla.

Po odložení Třeboňského maratonu na listopad svaz na webu uvedl, že v případě zrušení bude mistrovství ČR v maratonu mužů a žen pro rok 2020 zrušeno.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Třeboňský maraton

Štítky Sport, atletika, maraton, ČR, zrušení, Třeboň, maratonský běh, Česko, COVID-19, Český atletický svaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovský maraton v Třeboni se letos kvůli koronaviru nepoběží. Pořadatelé vzdali i náhradní termín  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.