Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějčák Michek se chystá na další dakarskou výzvu. Vím, že se můžu rovnat s těmi nejlepšími, říká

Přípravy budějčáka Martina Michka na lednový Dakar vrcholí. Po sérii několika dálkových závodů v minulém roce se letos v lednu vydal na svoji první Rallye Dakar. A hned z toho byl boj o nejlepšího nováčka roku a pořadí mezi elitní dvacítkou. O co nejlepší výsledek bude chtít zabojovat také v roce 2021.

„Měl jsem smůlu, protože mi v předposlední etapě jen několik kilometrů před tankovačkou došel benzín. Přišel jsem tak o titul nováčka roku, ale až v lednu odstartuji do první etapy, alespoň vím, že se můžu rovnat s těmi nejlepšími,“ zavzpomínal Martin Michek.

Pořadatelé příštího ročníku Rallye Dakar připravili pro závodníky z 90 procent novou trať oproti letošnímu roku, kdy se poprvé v historii jelo v Saúdské Arábii. Na start by se mělo postavit 555 závodníků z 41 zemí, mezi kterými má výrazné zastoupení i Česko. V průběhu dvanácti etap je čeká více než 7500 kilometrů, z kterých by mělo být téměř 4800 kilometrů měřených.

Příprava Martina Michka na nadcházející ročník nebyla jednoduchá. Letošní debutant měl v průběhu sezóny velké zdravotní trable a tak musel velkou část vynechat. Poslední měsíce intenzivně pracuje na fyzické kondici, formu směřuje k lednovému startu. „Nebylo to nic příjemného. Dlouhou dobu jsem musel ležet v nemocnici a vlastně nevěděl, zda se vůbec v lednu budu moct na startovní rampu postavit,” vysvětlil Michek.

Michek přejede startovní rampu už zhruba za měsíc. Start i cíl bude v Džiddě, kde se také v sobotu 2. ledna uskuteční jedenáctikilometrový prolog. V neděli pak Dakar odstartuje 1. etapou. O šest dní později je na programu volný den, po kterém bude následovat maratonská etapa bez asistence.  

Ohodnoť článek

Foto Autoklub ČR

Štítky Dakar, motorsport, Martin Michek, Rallye Dakar, Saúdská Arábie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčák Michek se chystá na další dakarskou výzvu. Vím, že se můžu rovnat s těmi nejlepšími, říká  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.