Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hlubocké baseballisty posílí američtí hráči. Klub se připravuje na vstup do extraligy

Pravděpodobně dva až tři hráči ze zámoří posílí v letošní premiérové extraligové sezóně baseballový klub z Hluboké nad Vltavou. Američané se stanou významnými posilami nejen na hřišti, sehrají i významnou roli propagátorů baseballu, jehož průkopníky na jihu Čech jsou právě Sokolové z Hluboké nad Vltavou.

„Kde jinde bychom měli hledat posily, než právě ve Spojených státech amerických, které sport s kořeny v Anglii celosvětově proslavily. Do extraligy nejdeme na návštěvu. Neskrýváme, že se chceme trvale usadit v první polovině extraligové tabulky a hrát o titul. Od hráčů se zkušenostmi ze země, kde je baseball národním sportem, očekáváme jednak posílení našeho extraligového kádru, ale také inspiraci a nepochybně i jiný nový pohled na různé aspekty této disciplíny,“ říká předseda hlubockého baseballu David Šťastný.

Klub hodlá zařadit baseball, co do obliby a divácké atraktivity, na úroveň českobudějovického hokeje, fotbalu a volejbalu. K tomu by mělo pomoci také angažování nového hlavního trenéra, zkušeného Zdeňka Josefuse. „Do nejvyšší soutěže jdeme s cílem hrát na jejím čele,“ říká průkopník baseballu v Česku a zakladatel České baseballové akademie.

Sportovní ředitel klubu a současně klíčový hráč hlubockého A týmu i české baseballové reprezentace Martin Mužík v této souvislosti potvrdil, že jedná se třemi hráči z USA. „Prozradit zatím můžu zatím jen to, že naším novým hráčem bude v letošní sezóně Wesley Roemer, který působí v Česku od roku 2016 a je jedním ze dvou nadhazovačů v české extralize, který odházel několik zápasů, aniž by soupeři nepovolil ani jediný odpal,“ konstatoval Mužík.

Wesley Roemer mimo jiné působil od roku 2015 v Německu a následně v Česku. Nyní ho získali hlubočtí Sokoli. Ti v loňské sezóně a navzdory koronavirové pandemii zvítězili v první lize a po 16 letech slavili postup do extraligy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Hluboká nad Vltavou, baseball, extraliga, sport, Česko, USA, Anglie, David Šťastný, Extraliga ledního hokeje, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlubocké baseballisty posílí američtí hráči. Klub se připravuje na vstup do extraligy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.