Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za zraněného Macha se vrací do Jihostroje odchovanec Polák

Poslední den přestupové uzávěrky ve volejbalové extralize se podařilo Jihostroji přivést posilu na pozici blokaře. Klub tak zareagoval na dlouhodobé zranění kapitána Macha, které znamenalo citelnou ztrátu na tomto postu. „Pepa Polák byl pro nás číslo jedna na seznamu možných posil. Děkujeme Příbrami, že umožnila jeho dřívější návrat z hostování,“ sdělil Robert Mifka, generální manažer klubu.

Zranění Radka Macha byla velká daň, kterou Jihostroj zaplatil ve vítězném zápase proti Karlovarsku. Kapitán Jihostroje bude se zlomeným kotníkem laborovat delší dobu a jeho návrat na palubovku ještě v této sezoně není příliš reálný. Vedení klubu mělo pouhé tři dny na sehnání náhrady před koncem přestupové uzávěrky. A tak začal koloběh intenzivních jednání.

Na seznamu vytipovaných posil byl nejvýše právě Josef Polák, nadějný odchovanec Jihostroje hostující v Příbrami. „Pepa je velký talent, jehož návrat jsme vážně zvažovali od příští sezony. Okolnosti se ale změnily a jsem rád, že jsme si ho mohli stáhnout už nyní. Rád bych tímto poděkoval vedení Příbrami za rychlé a vstřícné jednání,“ říká generální manažer Robert Mifka.

V Jihostroji věří, že jednadvacetiletý Josef Polák plnohodnotně doplní stávající dvojici blokařů Peter Ondrovič – Valerij Todua. „V průběhu rozjeté sezony nechce žádný klub své hráče pouštět, proto je pro nás velmi důležité, že můžeme hráče kvalit Pepy Poláka přivítat v Jihostroji. Blíží se klíčová fáze sezony, kdy bude důležité mít široký a silný kádr,“ doplňuje Mifka.

Josef Polák je odchovancem Jihostroje a patří mezi velké talenty českého volejbalu na blokařském postu. Za A-tým Jihostroje si poprvé zahrál už během play-off 2016 jako teprve sedmnáctiletý mladík. Na hostování do Příbrami odcházel v květnu 2019 za větším herním vytížením. Nyní se člen širšího kádru české reprezentace vrací zpět do Jihostroje, kde má smlouvu i na následující sezonu. Stejně jako při svém předchozím působení v Jihostroji bude nosit dres s číslem patnáct.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto volejbalcb.cz

Štítky Jihostroj, volejbal, Mach, Polák, Radek Mach, Josef Polák, Příbram, Robert Mifka, Česká volejbalová extraliga mužů, Karlovarský kraj, Peter Ondrovič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za zraněného Macha se vrací do Jihostroje odchovanec Polák  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.