Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výsledek bude těsný, Tempo hraje podobný baseball jako my, soudí trenér hlubockého Sokola

Sokol Hluboká vletěl po šestnácti letech do české basebalové extraligy bez bázně a hany a v trojutkání s Eagles Praha třikrát dominoval. Bohužel, křídla mu přistřihla Sportovně technická komise České baseballové asociace, která vyhověla stížnosti vedení Eagles Praha na údajně neoprávněný start hráče Vasila Zhupanina, dvě ze tří vyhraných utkání zkontumovala 0:9 a odebrala Sokolu dva ze tří získaných bodů.

Vedení týmu se proti rozhodnutí STK odvolalo, vždyť Vasil žije a trénuje na Hluboké od roku 2005, od svých osmi let, jako Čech hrál před pěti lety extraligu za Olomouc a dokonce reprezentoval Českou republiku v mládežnických soutěžích…

Ale pojďme raději od zeleného stolu na hřiště. Tam se máme na co těšit, protože Sokol čeká o víkendu trojboj s dalším pražským týmem TJ Tempo. Sobotní dvojutkání začíná doma ve 13 hodin a druhé bude následovat od 16.00, v neděli se hraje na Tempu od 13:00. O krátký rozhovor jsme proto požádali hlavního trenéra A týmu Zdeňka Josefuse:

Na co se můžeme s Tempem těšit? Jaká utkání očekáváte?
Myslím, že budou krásná ke koukání a velmi vyrovnaná. Budou rozhodovat detaily, standardní činnosti. Soupeř je nám herně hodně podobný, má vynikající nadhazovače – startery pro všechna tři utkání – ať už je to Marek Minařík nebo Američané Joseph Wagman a Jake Rabinowitz. Na nadhozu má Tempo obrovskou sílu.  A podobně jako my má i několik silových pálkařů. Bude to těsné. Žádná velká přehlídka bodových doběhů, ale boj o pozice od začátku do konce.

Jmenoval jste nadhazovače. Kdo je podle Vás klíčovým hráčem Tempa?
Výraznou postavou je pro mne Marek Minařík. To je dneska hotový kvalitní univerzální hráč. On je neuvěřitelně rychlý na nadhozu, má naměřeno nějakých 94 mil, a navíc vynikající silový pálkař. Znám Marka velice dobře. Je to normální kluk z Loun, trénoval jsem ho v několika mládežnických kategoriích  ještě v Kotlářce Praha a měl jsem možnost s ním pracovat i v mládežnických reprezentacích. Vážím si, čeho vlastní pracovitostí dosáhl a velice se těším na měření sil. Bude to těsné, moc nás do hry nepustí, ale my jsme na utkání opravdu „natěšení“!

V našem týmu to žije, je cítit skvělá chemie, chuť do hry, zkušení kluci povzbuzují ty mladší. Snad hráče neznechutilo to, co se děje kolem protestu funkcionářů Eagles?
Co se týče rozhodnutí Sportovně technické komise ČBA, řeknu to takhle: To už je pro nás hluboká historie, to nemůžeme mít v hlavě a nepouštíme si to tam. Samozřejmě, není to příjemné, kluci ale nejsou zatrpklí. Spíš naopak. A nespravedlivé rozhodnutí může paradoxně aktivizovat i méně zkušené hráče, kteří dosud měli k extralize zbytečně nezdravý respekt. My se hrozně těšíme na další zápasy a baseball si nenecháme znechutit zákulisními ataky. Pokud oprávněně patříme do extraligy, a první utkání to ukázala, musíme to potvrdit v následujících čtyřiadvaceti utkáních.

Takže v sobotu 17. 4. ve 13. a poté v 16. hodin, všechna domácí utkání Sokola Hluboká jsou online streamována a komentována. 

Stream bude možné sledovat online ZDE.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, Praha, Tempo Beer Industries, Česká baseballová asociace, Marek Minařík, Česko, trenér, Olomouc, Hluboké

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výsledek bude těsný, Tempo hraje podobný baseball jako my, soudí trenér hlubockého Sokola  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.