Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Závodnice z TJ Karate České Budějovice zabodovaly na kempu na Ukrajině. Přivezly medaile

Zahraniční zkušenosti sbírali v dubnu sportovci z TJ Karate České Budějovice. Nejdříve se závodníci Martin Eliáš a Martina Šáchová zúčastnili soustředění v Dubaji, hned na to vyrazila skupina pěti závodnic pod vedením trenéra Miroslava Hýska na mezinárodní ženský kemp na Ukrajině.

Ukrajinská akce, jejíž součástí byl i turnaj, byla bezesporu prestižní. Celkem se zúčastnilo 40 závodnic z 10 států, mezi nimiž nechyběly i skutečné světové kapacity. Ani v tak silné konkurenci se zástupkyně České republiky neztratily. Martina Šáchová vybojovala ve své kategorii zlatou medaili a Andrea Květoňová bronzovou.

„Po dlouhé době jsme si zase užili turnaj a musím říct, že jsem byl příjemně překvapený, jak skvěle to holkám šlo. Potěšilo mě, že při zápasech využívaly věci, které trénujeme,“ říká Miroslav Hýsek. „Především seniorské kategorie byly velmi silně obsazené, Martina Šáchová porazila skutečně zkušené závodnice, nesnadné soupeřky. I naše ostatní holky si vedly velmi dobře.“

Závodnice byly rozděleny do váhových skupin, kde se následně utkala každá s každou. Minimálně tak měly před sebou čtyři zápasy. Jednalo se o plnohodnotný turnaj, který samozřejmě, stejně jako celý týdenní kemp, doprovázela ochranná opatření v rámci epidemie covid-19.

Kempu a turnaje na Ukrajině se českobudějovičtí karatisté účastnili poprvé. „Vždycky jsem na Ukrajinu chtěl, protože je dle mého názoru v současnosti v karate jednou z nejlepších zemí, která se prosazuje na mezinárodní scéně. Líbí se mi jejich metodika, taktické myšlení… Samotný kemp byl zorganizován skvěle, vše probíhalo hladce a bez problémů,“ dodává Miroslav Hýsek.

TJ Karate České Budějovice se pomaličku vrací do starých kolejí. Od pondělí 26. dubna odstartovaly tréninky pod širým nebem – v parku Stromovka. „Hned na první trénink přišlo docela dost lidí. Trenéři si je rozdělili tak, aby bylo vše v pořádku. Pomalu se rozjíždíme, sportovci mají zájem, což je fajn. Především mám radost, že nám během uplynulých měsíců neodpadnul žádný závodník,“ říká trenér.

Před budějovickými karatisty nyní stojí další výzvy. Připravují se na světovou ligu na Kypru, na kterou by mělo vyrazit 11 závodníků, a na druhou světovou ligu mládeže v chorvatské Poreči.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva

Štítky TJ Karate České Budějovice, karate, Ukrajina, Miroslav Hýsek, České Budějovice, Dubaj, Česko, Kypr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodnice z TJ Karate České Budějovice zabodovaly na kempu na Ukrajině. Přivezly medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.