Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na jihočeské silnice vyrazí historické skvosty. Krumlovští pořadatelé připravují premiérovou revival rallye

Rallye Český Krumlov se sice v jarním termínu nepojede, o motoristickou podívanou Jihočeši nepřijdou. Pořadatelé soutěže počítají s uspořádáním premiérové Rallye Český Krumlov Revival v květnovém termínu. Nadšenci do motorsportu tak dvoudenní rallye pravidelnosti mohou brát jako malou „náplast“ za tradiční Rallye Český Krumlov, která se kvůli covidu přesune na podzim.

Rallye Český Krumlov se v květnu nepojede. Kvůli opatřením budou pořadatelé hledat podzimní termín

Rallye Český Krumlov se ani v letošním roce nepojede v jarním termínu. Pořadatelé podle dnešního prohlášení nechtějí riskovat, že by se musel nadcházející ročník obejít bez diváků a proto se rozhodli tradiční soutěž českého mistráku přeložit na...

„Akce je určena pro historická vozidla vyrobená do roku 1990 včetně, která nemusí být závodními speciály ani otestovanými veterány,“ shrnul hlavní pořadatel soutěže Pavel Kacerovský.

Soutěž zavede posádky na současné, ale především bývalé rychlostní zkoušky, kde se psala padesátiletá historie českokrumlovské rallye. Itinerář trasy dlouhé zhruba 375 kilometrů zahrnuje dvanáct zkoušek pravidelnosti na různých úsecích, měřených je více než 50 procent z celkové kilometráže.

„Jak je na mezinárodních rallye pravidelnosti obvyklé, zkoušky se pojedou v běžném silničním provozu na méně frekventovaných komunikacích. Rychlostní průměr předepsaný pro jednotlivé měřené úseky nepřesáhne 50 kilometrů za hodinu a jeho dodržování bude sledováno profesionálním GPS systémem,“ dodal Kacerovský. Soutěže se podle něho může zúčastnit dvoučlenná posádka, kdy jezdec vlastní řidičský průkaz a minimální věk navigátora je 16 let. Oba pak musí být držiteli licence jezdce.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rallye Český Krumlov

Štítky Český Krumlov, rallye, motorsport, revival, pravidelnost, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihočeské silnice vyrazí historické skvosty. Krumlovští pořadatelé připravují premiérovou revival rallye  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.