Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dohrávka čtvrtého kola mezi Jabloncem nad Nisou a Hlubokou byla opět odložena, v sobotu přivítá Sokol brněnské Hrochy

Česká baseballová Extraliga měla pokračovat dohrávkou čtvrtého kola odloženým zápasem mezi domácím Bleskem Jablonec a Sokolem Hluboká. Utkání bohužel muselo být kvůli počasí opět odloženo. Už o víkendu ale baseballisty čeká zápas proti brněnským Hrochům.

O prvním májovém víkendu se týmy rozešly smírně, když první utkání vyhrál Blesk jasně 8:0 a ve druhém Sokol zvítězil na Hluboké 9:6. Třetí utkání dnes měli startovat za Blesk Američan James Smiley a za Sokol momentálně nejlepší nadhazovač Extraligy Jan Novák, který má letos fazónu jako hrom a na kontě má už 63 strikeoutů. Bohužel, tento způsob jara baseballu nepřeje. Takže i po dnešku platí, že Blesk Jablonec má 4 body a je devátý, Sokol Hluboká získal v průběžné tabulce zatím 12 bodů a je druhý.

Už v sobotu ale přivítá Sokol na svém hřišti tým Cardions Hroši Brno, tým, který vloni obsadil páté místo a i letos je v průběžné tabulce pátý s deseti vítězstvími a skóre 109:121. V boji o účast ve finálové TOP 6 už přituhuje a Hroši nyní potřebují každý bod. Víkend tak slibuje další parádní drama. Za Hlubokou bude první utkání startovat Jan Novák, který si drží vedení ve statistikách nadhazovačů /ERA 0,24, a 63 strikeoutů/, druhé utkání startuje William Parsons, třetí v neděli v Brně James Boyce.

Brněnští Hroši trenéra Alexandra Derhaka dokázali v minulém kole sebrat bod zatím suverénním Arrows Ostrava divokou přetahovanou, která skončila 12:11 a i celkové skóre naznačuje, že preferují útočnou hru. Z pálkařů se v minulém kole dařilo Jakubu Ondráčkovi, dobrá čísla mají jeho bratr Michal, Jan Pospíšil, Dan Ondroušek, Ondřej Kalandra či Lukáš Trunkát, mezi nadhazovači mají 33 strikeoutů Lukáš Hlouch, 26 Martin Grundman, 24 Boris Večerka, silný je na kopci Raymond Whitehead.            

Sedmá série zahajuje pod hlubockým zámkem v sobotu 22. května ve 13:00, druhé utkání se hraje od 16:00 nebo podle vývoje prvního utkání. Třetí zápas se odehraje v Brně v neděli 23. 5. od 13:00. Všechna utkání budou streamována a komentována.

O zasvěcený komentář z Hluboké, který se divákům líbí, a velmi ho kvitují, se opět postarají Milan Mařík a Jan Kolář. Přenosy můžete sledovat na webech pořádajících týmů /www.baseball-hluboka.cz/extraliga nebo na webu České baseballové asociace /tv.baseball.cz/.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, Jablonec nad Nisou, Česká baseballová extraliga, Brno, Hluboké, Blesk, Arrows Ostrava, Česká baseballová asociace, William Parsons, Lukáš Hlouch, Jan Kolář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dohrávka čtvrtého kola mezi Jabloncem nad Nisou a Hlubokou byla opět odložena, v sobotu přivítá Sokol brněnské Hrochy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.