Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V první sérii Top 6 Sokol Hluboká podlehl Eagles Praha 1:2 na zápasy

Poprvé v historii se jihočeský tým probojoval do TOP 6 baseballové Extraligy. Sokol Hluboká jako nováček soutěže o víkendu sehrál první kolo nadstavbové části proti Eagles Praha. V prvním utkání v Krči velmi těsně prohrál 6:7, ve druhém po zbytečných chybách 5:9, ale v neděli před domácím publikem jasně převálcoval Pražany 8:1.

První utkání jsme měli vyhrát. Vedli jsme, měli jsme více hitů, Jimmy Boyce velmi dobře házel, měl dvanáct strikeoutů, ale v baseballu stačí drobnost, jeden šťastný odpal, a vše je jinak. Tohle utkání nás moc mrzí, měli jsme na bod,“ hodnotil po víkendové sérii její první duel trenér Sokola Hluboká Zdeněk Josefus. V Eagles parku v Krči Hluboká otočila z 0:4 na 6:4 a kráčela pro první bod, ale v sedmé směně přišel třímetový odpal po lajně domácí Matěje Hejmy, který odehrál na pálce výborný zápas, a otočil výsledek na stranu domácích. V týmu Sokola se na nadhozu celý zápas zlepšoval Jimmy Boyce s dvanácti strikeouty, na pálce zaznamenali dvoumetový odpadl Vasil Zhupanin a třímetový Martin Mužík. 

Ve druhém utkání v Krči Sokolu trestuhodně utekl začátek. Prvních šest směn odházel Billy Parsons, zaznamenal 11 strikeoutů, takže není možné jeho výkon hodnotit negativně, ale přesto Eagles hned v první směně získali tři doběhy. Pak už nadhazovači Billy Parsons ani domácí Šimon Blažek nepustili až do dohrávky šesté směny do hry žádného běžce. Na konci šesté ale Eagles udělali čtvrtý bod. Utkání se zlomilo v sedmé směně, kdy Eagles utrhli sérií hitů a met zdarma na střídajícího nadhazovače Lukáše Josefuse pět bodů a vypadalo to, že je rozhodnuto. Na domácího nadhazovače Matyáše Trčku ale pálkaři Sokola v osmé a deváté směně získali 5 bodů a utkání zdramatizovali, dařilo se Josefu Novákovi a Martinu Mužíkovi dvometovými odpaly, rozstříleli se Kamil Miranda i Vasil Zhupanin, na celkový obrat už ale bylo pozdě, i když za Sokol čistě doházel Matěj Vlach. „Tohle utkání se nám nepovedlo, prohráli jsme ho zaslouženě, i když jsme to ani za nepříznivého stavu nezabalili. Soupeři vycházelo všechno a my jsme mu pomohli zbytečnými chybami. Z toho se musíme poučit, ve finálové šestce už nejsou slabší soupeři a takové chyby, jaké jsme dnes předvedli my, budou bez milosti trestat,“ hodnotil utkání trenér Zdeněk Josefus.

Náladu si ale společně s týmem a početnými diváky na hlubockých tribunách zlepšil v neděli, kdy v pekelném parnu Sokol zválcoval Eagles 8:1 a získal v TOP 6 první bod. Popravdě tohle byl duel domácího nadhazovače Wesleyho Roemera proti pálkařům Eagles. Wesley nastoupil na kopec namísto avizovaného Petra Vojty, který se necítil stoprocentně fit. Zato Wesley se v extrémním dusnu cítil jako ryba ve vodě a postupně likvidoval jednoho pálkaře za druhým. S gustem odházel comlet game, zatímco jeho protějšek Andrew Cosgrove, který v Extralize házel svůj poslední zápas, neustál útok Sokola ve třetí směně a povolil v ní hned pět doběhů. Faktem je, že Sokol si útok postupně chystal a byl na pálce i nadhozu jednoznačně lepší.  S jistotu Wesleyho Roemera v zádech se uvolnili domácí odchovanci, dařilo se rychlému Matějovi Vlachovi, Vasilovi Zhupaninovi, Kamilovi Mirandovi i zkušenému Martinovi Mužíkovi, skvěle pálili Pepe Novák i Matěj Dvořák. Gymnastické zákroky předváděli na první metě Martin Klimovič i Kamil Miranda na třetí, ale v podstatě bez chyb pracovalo celé pole. A Sokol si šel jasně pro bod a potlesk tribun, protože v těchto fázích série předváděl opravdu pohledný baseball. Eagles kontrovali jen v páté směně, ale Sokol přidal další tři doběhy v sedmé směně a jasně dominoval.

Utkání mile ozdobila i radost devítiletých borců mládežnického týmu Sokola U9, kteří na vedlejším hřišti právě porazili ve finále české divize baseballového poháru své soupeře z Eagles Praha. A ještě uřícení se přišli na lavičku mužů svým sportovním vzorům pochlubit pohárem a medailemi. 

Dneska jsem vás poznával, dneska jste to byli vy,“ hodnotil tým na mítinku po utkání trenér Zdeněk Josefus, který vyzdvihl vedle Wesleyho Roemera a pálkařů i přínos Martina Mužíka, který v parnu a ve výstroji odchytal všechna tři utkání jako zadák. V této sérii trenéři šetřili rameno reprezentačního nadhazovače Jana Nováka, který se na hlubockém bullpenu jen zlehka rozhazoval. „Zdraví hráče je vždy přednější než výsledek a proto jsme v této sérii nechali odpočívat Johnyho Nováka. Jsme rádi, že naši hráči mají čest reprezentovat a respektujeme potřeby reprezentace. Proto jsme Honzu šetřili a je dobře, že ho tak skvěle zastoupil Wesley Roemer,“ dodal Zdeněk Josefus.

Máme za sebou naši historicky první sérii v TOP 6. Jsem rád za bod i předvedený výkon před našimi diváky. Čeká nás ale dlouhé baseballové léto. Tento víkend bude reprezentační přestávka, v níž si budou někteří naši hráči plnit své povinnosti v mužských i juniorských reprezentacích, a na začátku prázdnin přivítáme ve druhém kole TOP 6 Draky Brno. Ti posílili svou sestavu o importy a budou rozhodně těžším soupeřem než v základní části, kdy jsme je dokázali dvakrát těsně porazit. A musím ještě moc pochválit i naše devítileté z U9, kteří vyhráli českou skupinu a získali svůj první velký pohár. Také tým žen vyhrál víkendový turnaj 3.ligy, kterým patří také velká gratulace. Děkujeme dětem, trenérům i rodičům,“ pogratuloval týmu U9 a ženám předseda Sokola Hluboká, nadhazovač David Šťastný.       

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Hluboká nad Vltavou, baseball, extraliga, sport, Praha, trenér, Krč, James Boyce, Sokola, David Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V první sérii Top 6 Sokol Hluboká podlehl Eagles Praha 1:2 na zápasy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.