Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hřebec z Písku odletí na olympiádu do Tokia. Při parkuru ho povede krumlovský rodák

Parkurových závodů na olympijských hrách v Tokiu se zúčastní i Jihočeši. Jedním z reprezentantů je hřebec Warness ze Zemského hřebčince Písek. Do Japonska odletí 26. července po předepsané karanténě v německých Cáchách. Koně osedlá jeden z nejlepších českých jezdců, českokrumlovský rodák Kamil Papoušek.

Jihočeská stopa na olympijských hrách. Podívejte se, kdo vyrazí bojovat o medaile

Nominaci na olympijské hry v Tokiu si vybojovalo 116 českých sportovců. K víkendové uzávěrce přihlášek tým doplnili po úspěšně zvládnuté kvalifikaci basketbalisté a atletická výprava. Jihočeský kraj bude v individuálních sportech reprezentovat...

Účast hřebce Warnesse na nadcházející olympiádě je pro písecký hřebčinec velkým úspěchem. „Do hřebčince přišel jako dvouleté hříbě poté, co jsme ho vybrali v Nizozemsku. Nejprve se stal úspěšným plemeníkem a ve čtyřech letech odstartovala jeho sportovní kariéra. Jeho jezdcem a trenérem se stal vedoucí střediska našeho hřebčince Jakub Štěrba a po prvních umístěních začal vyhrávat, co šlo,“ řekl ředitel Zemského hřebčince Písek Karel Kratochvíle.

Trenér Jakub Štěrba objevil Warnessův potenciál a po dohodě s vedením ho nabídl zkušenému parkurovému jezdci Kamilu Papouškovi. Hřebec potvrdil své kvality v loňském ročníku Poháru národů, kde splnil kvalifikaci pro účast na olympijských hrách.

Kamil Papoušek si spolupráci s holandským teplokrevníkem pochvaluje. „Warness je obrovský charakter, srdcař a kliďas, je opravdu výborným koněm pro tuto soutěž. Za rok a půl, co ho jezdím, jsme ušli opravdu velký kus cesty a na olympiádě se chceme jako tým probojovat do druhého kola a dosáhnout co nejlepšího výsledku. Rozhodně tam nechceme být jen do počtu,“ uvedl olympionik.

Čtyřiačtyřicetiletý jezdec má za sebou řadu významných úspěchů. Patří mezi ně i čtyři vítězství v Memoriálu svého otce Jana Papouška, který se tradičně pořádá v Martinicích. V rodném Srníně u Českého Krumlova vede vlastní jezdecké středisko, kde je ve výcviku přes 20 koní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČTK/Šimánek Vít

Štítky Warness, Kamil Papoušek, parkur, jezdectví, olympiáda, Písek, olympijské hry, Tokio, Japonsko, Cáchy, Nizozemsko, Zemský hřebčinec Písek, Karel Kratochvíle, Jan Papoušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hřebec z Písku odletí na olympiádu do Tokia. Při parkuru ho povede krumlovský rodák  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.