Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V sobotu startuje na Hluboké baseballová Extraliga. Sokol obhajuje čtvrté místo

V sobotu 2. dubna v poledne odstartuje ve sportovně relaxačním areálu česká baseballová Extraliga. Sokolové z Hluboké do ní vloni vletěli po šestnáctileté pauze skvěle připraveni a získali v desetičlenné Extralize vynikající čtvrté místo. I letos mohou pomýšlet hodně vysoko. Soupeřem v první sérii bude pětinásobný mistr ČR Technika Brno.

Ta se mezi osm elitních celků vrací po roční přestávce v První lize, kterou vyhrála. A má stejný cíl, jako Sokol – probojovat se do TOP 6. Letos to bude těžší, protože základní část Extraligy bude letos hrát jenom osm týmů.

„Extraliga je zúžena z deseti na osm nejsilnějších týmů a nemůžeme letos čekat žádného slabšího soupeře. Každý zápas bude na doraz. To přináší v systému víkendových trojzápasů velkou zátěž pro celou lavičku. My jsme posílili na pálce, z Kotlářky Praha přišel zkušený Australan Scott Mulhearn, který se představí v pozici hrající trenéra, a Petr Síla, z Kladna Patrik Schiefert. Ale je skvělé, že můžeme tým stavět na našich kmenových hráčích a odchovancích. Vrací se nám to, že se roky snažíme systematicky pracovat s mládeží a naši odchovanci jsou dnes i reprezentačními oporami. Prvním cílem je dostat se do nadstavbové TOP SIX, ale hlavně chceme předvádět dynamický baseball, na který se diváci těší,“ říká dlouholetá opora a předseda klubu David Šťastný.  

„Vloni se nám vyplatila tvrdá zimní příprava, v sezoně už je prostor spíše pro pilování herních činností. Proto jsme přes zimu pracovali na atletické přípravě ve sprinterském koridoru volejbalového Jihostroje v českobudějovické Sportovní hale a na individuálních dovednostech. Loňská sezona nám ukázala slabiny hlavně v útoku na pálce, ale i v poli. Takže uvidíme, jak nás v sobotu Technika prověří. Jsou to pětinásobní mistři ČR, velmi posílili o top hráče jako je jeden z nejlepších nadhazovačů v Extralize Luis Rengel a další Venezuelan Adrian Pernalete. A hodně omladili, Brno je nepřebernou studnicí talentů. Má v Extralize dokonce tři týmy, a v sérii s Technikou to bude jiskřit od prvního nadhozu,“ soudí hlavní trenér Sokola Zdeněk Josefus. Ten se v trenérském týmu opírá o tradičního parťáka Michala Kapra, který se specializuje na hru v poli, pálku trénuje hrající Scot Mulhearn.   

První dvě extraligová utkání Sokola Hluboká se hrají v sobotu 2. dubna ve 12. a následně v 15. hodin a třetí v Brně na Technice v neděli 3. dubna od 13. hodin. Hlubocká utkání jsou dostupná na webu Sokola Hluboká www.baseball-hluboka.cz/extraliga živě s komentářem Jana Koláře a Milana Maříka, nebo na  tv.baseball.cz, ale nejvíc pomůže Sokolu plná tribuna!

V základní části Extraligy se utká každý s každým třikrát o účast v TOP 6. V nadstavbě hraje opět každý s každým třikrát a první čtyři pak v semifinálové skupině na tři výhry. Finále CZECH SERIES se hraje na čtyři vítězná utkání a mistra Extraligy budeme znát koncem srpna.  Sokol Hluboká je s Třebíč Nuclears zástupcem týmů z menších měst, tři zástupce má Brno - Hrochy, Techniku a loňské vicemistry Draky, dva týmy má Praha – Eagles a Tempo, a Ostravu reprezentují loňští mistři Arrows Ostrava.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, Hluboké, Brno, Česko, Praha, Arrows Ostrava, Jihostroj, Třebíč Nuclears, Jan Kolář, David Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu startuje na Hluboké baseballová Extraliga. Sokol obhajuje čtvrté místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.