Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Velikonoční víkend: Sokol Hluboká prohrál sérii s Nuclears Třebíč

Ve třetím kole baseballové Extraligy se o velikonočním víkendu setkali dva „venkovské“ týmy - Sokol Hluboká a Nuclears Třebíč. V sobotu na Hluboké získal v chladném počasí každý ze soupeřů po bodu, v neděli v Třebíči byli o jediný doběh úspěšnější domácí. Po třetím kole patří v extraligové tabulce Sokolu se třemi výhrami sedmé místo, Třebíčští jsou pátí.

Sokol Hluboká – Nuclears Třebíč 5:0

Toto utkání mělo jednoznačného vítěze a tím byl novozélandský nadhazovač Sokola James Boyce. Odházel kompletních devět směn bez toho, aby dovolil pálkařům soupeře jediný doběh, a rozdal 13 strikeoutů! Poté, co se stal nadhazovačem prvního hracího týdne, si o toto ocenění řekl i v tomto hracím kole.  Jimmyho „complete game shutout“ vylepšili hlubočtí pálkaři Martin Mužík a Matěj Dvořák o homerun, dvoumetový hit zaznamenal Petr Síla a jednometový Vasil Zhupanin. Hluboká si došla pro jasnou výhru a vypadalo to na vítězné odpoledne.  

Sokol Hluboká – Nuclears Třebíč 3:7

Stejně jako Jimmy Boyce i jeho kamarád z australské baseballové soutěže Billy Parsons rozdal ve druhém sobotním utkání třináct strikoutů, ale tentokrát útok Sokola zastavili vynikající nadhazovači Třebíče Lukáš Smejkal, který na kopci vydržel tři směny a dovolil dva doběhy, a především Kanaďan Ryan Johnson, který odházel šest vynikajících směn a nepustil útok Sokola do tlaku. Z domácích pálkařů byli v tomto utkání vynikající Martin Mužík a Petr Síla, ale za Třebíč trefil homerun Lukáš Smejkal, dvoumetové odpaly předvedli Jaylyn Williams, Richard Sázavský, Kamil Pejchal, dařilo se Lukáši Malému i Miroslavu Křivánkovi, a nic na tom nezměnilo ani střídání Billyho Parsonse, kterého na kopci na poslední tři směny nahradil hrající předseda Sokola David Šťastný. Tentokrát byli pálkaři z Vysočiny šťastnější, efektivnější a zremizovali sobotní dvojzápas na 1:1.

Nuclears Třebíč – Sokol Hluboká

V neděli se v Třebíči hrálo přeci jen v jarnějším počasí. Za Sokol utkání zahajoval na nadhozu Petr Vojta, ale vydržel na kopci jen do čtvrté směny, kdy ho v ošemetné situaci, v níž umožnil Třebíčským obsadit všechny tři mety bez outu, vystřídal hrající trenér Sokola Australan Scott Mulhearn, kterému se v zápase podařil i dvoumetový odpal. Scott je sice mentorem pálkařů, ale z těžké situace vyvedl jako nadhazovač Sokol bez úhony. V dresu Třebíče ale předváděl vynikající výkon na nadhozu Venezuelan Orlando Romero, který držel hlubocké pálkaře na uzdě až do sedmé směny, kdy umožnil Sokolu první doběh a střídal ho hrající hlavní trenér Nuclears, Američan Jefrey Barto.  Druhý bod přidala Hluboká v osmé směně a do závěrečné deváté šla s vedeném dva nula a byla kousek od vítězství. V poslední deváté směně ale přišel třímetový odpal třebíčského Robina Vávry a domácí na poslední chvíli dokázali vyrovnat. Šlo se do prodloužení, kde už je to i o štěstí a toho měli více domácí.  V dohrávce desáté směny předvedl zdařilou „ulejvku“ třebíčský Patrik Kadrnožka, Nuclears obsadili mety a Američan Jaylyn Williams dalekým odpalem zařídil Třebíči rozhodující doběh.

Za Sokol se vedle Scotta Mulhearna dařilo na pálce Vasilovi Zhupaninovi, který stejně jako Scott Mulhearn předvedl dvoumetový odpal, Jamesi Boyceovi či Kamilovi Mirandovi, z Vysočiny ale odejel Sokol bez bodu a po třech kolem je v zúžené osmičlenné tabulce sedmý. Za Sokol bohužel stále ještě nemohl kvůli zranění nastoupit nejlepší nadhazovač loňské sezony Jan Novák a jeho absence na kopci je pro Sokol již hodně citelná. Sokol už musí zabrat a bodovat, protože v zúžené osmičlenné základní části Extraligy letos není slabého soupeře.

„Dá se říci, že v této sérii byla rozdílovým faktorem hra nadhazovačů. Třebíč předvedla větší vyrovnanost a výborně jí podrželi importi. Nemůžeme se vymlouvat na smůlu, tohle utkání a celou sérii jsme měli a mohli vyhrát. Po pravdě jsme čekali lepší úvod základní části, protože zimní příprava byla opravdu kvalitní a hráči k ní přistupovali odpovědně. Potřebujeme nyní chladnou hlavu. I když výsledky nejsou úplně podle představ, máme před sebou ještě řadu šancí, jak se do TOP 6 probojovat. Je to v našich silách, to jsem si jist. Musíme si nyní rozebrat chyby a dobře se nadechnout na čtvrtou sérii s Hrochy,“ soudí hlavní trenér Sokola Hluboká Zdeněk Josefus.

Dalším soupeřem Sokola tedy budou o víkendu Cardions Hroši Brno, kteří jsou v neúplné tabulce pátí se třemi vítězstvími. V sobotu 23. dubna přivítá Sokol Hluboká Hrochy doma od dvanácti hodin, druhé domácí utkání se hraje půlhodinku po skončení prvního zhruba od patnácti hodin.  V neděli 24. dubna pokračuje série v Brně od 15. hodin. Domácí utkání s živým komentářem Milana Maříka a Jana Koláře jsou streamována na kanále Sokola Hluboká www.baseball-hluboka.cz a České baseballové asociace. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, zápas, report, Třebíč, SCOTT Sports, trenér, James Boyce, Brno, Kraj Vysočina, kopec, Česká baseballová asociace, Ryan Johnson, Orlando Romero

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční víkend: Sokol Hluboká prohrál sérii s Nuclears Třebíč  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.