Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Světový šampionát v rally by mohl zamířit do Česka. Start má být v Praze, soutěžilo by se i na Šumavě

Závod mistrovství světa v rally by mohl poprvé zavítat do České republiky. Součástí kalendáře se může stát Středoevropská rally s centrem v Bavorsku, která by se konala na území Německa, Rakouska a Česka. Podle webu Autosport.cz by se jedna etapa této soutěže mohla jet na tradičních tratích známých z Rallye Šumava. Slavnostní start by naopak měl poběhnout v Praze.

Předběžná podoba kalendáře se objevila začátkem října, Světová rada FIA by měla jeho definitivní podobu schválit v polovině října. Podle neoficiálních informací by měl mít šampionát v příštím roce 14 závodů, z nichž se osm pojede v Evropě.

„V Evropě máme mnohem více možností než volných termínů. Myslím si, že budeme schopni vybrat nejlepší akce, které budou všem vyhovovat z pohledu sportovního, marketingového a logistického. To jsou příjemné starosti,“ řekl německým novinářům ředitel promotérské společnosti Simon Larkin.

Jednou ze soutěží kalendáře by tak měla být nově Central European Rally, která by podle spekulace webu Autosport.cz mohla mít centrum v německém Pasově, slavnostní start by se však měl uskutečnit v Praze, poté by následovala superspeciálka na Strahově. Zbytek první etapy by se pak odehrál v pátek na tradičních tratích známých z Rallye Šumava. Posléze by se posádky přesunuly do Rakouska do oblasti Mühlviertelu a závěr se bude konat v jižním Bavorsku. Na definitivní potvrzení informace přesného formátu si ale motoristická veřejnost musí ještě počkat.

Pokud by se skutečně zákulisní informace potvrdily, čekal by na posádky nelehký logistický úkol přesunu servilního zázemí mezi třemi zeměmi.

Už v minulosti se několikrát spekulovalo o zařazení české Barum rally do šampionátu mistrovství světa. Kvůli finanční náročnosti ale z plánů vždy sešlo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Frühauf

Štítky rally, motorsport, Šumava, Česko, Rakousko, Německo, sport, rallye, Praha, mistrovství světa, Rallye Šumava, Bavorsko, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový šampionát v rally by mohl zamířit do Česka. Start má být v Praze, soutěžilo by se i na Šumavě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.