Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ťoupalík a Zemanová slaví první letošní vítězství v cyklokrosovém poháru

Adam Ťoupalík a Kristýna Zemanová se ve Veselí nad Lužnicí dočkali prvních letošních triumfů v českém poháru. Ve čtvrtém dílu Toi Toi Cupu, který pokračoval po více než měsíční pauze, jim nahrála absence elitních zahraničních hostů a v případě mužského závodu i české jedničky Michaela Boroše.

Ťoupalík potvrdil pozici lídra průběžného pořadí a vyhrál s náskokem 18 sekund před Jakubem Římanem, třetí skončil Polák Marek Konwa. Jezdec týmu Elkov Kasper přidal triumf ke dvěma druhým místům z Hlinska a Jičína, na úvod sezony byl třetí v Holých Vrších.

„Snažil jsem se (po delší pauze) moc nebláznit a po startu nikam nespěchat. Jel jsem na čtvrté pozici, ale ve třetím okruhu jsem viděl, že Konwa má menší náskok, takže jsem ho dojel, najel si na čelo a snažil se rozhodnout hlavně v technické části a nedělat chyby,“ líčil Adam Ťoupalík v tiskové zprávě týmu. „Později se ke mně přiblížil Jakub Říman, protože v prudkých pasážích jsem potřeboval trochu odpočívat. Výkonnost mi dnes trochu chyběla, ale hlídal jsem si technické úseky a snažil se jet bez chyby,“ dodal.

Kristýna Zemanová v dosavadních třech závodech dojela pokaždé druhá za elitní maďarskou reprezentantkou Katou Blankou Vasovou. Na jihu Čech byla suverénní a cílem projela s náskokem půldruhé minuty na Pavlu Havlíkovou. Třetí skončila o další více než minutu zpět kolegyně vítězky z týmu Brilon Kateřina Hladíková. Při absenci Vasové se Zemanová posunula do čela průběžné klasifikace.

Nové tratě

Závodníci letos ve Veselí nad Lužnicí bojovali na lehce pozměněné trati. Cílem organizátorů byla především bezpečnost a také atraktivita pro diváky. „Malé úpravy tratě se odehrály v rámci generálky – na MČR mládeže jsme upravili a zpřehlednili první nájezd do terénu. Dále jsme letos přidali nový úsek hned za umělými překážkami.  V přední části se okruh zpřehlednily tak, aby se pro diváky jednalo o co nejlepší podívanou,“ zmínil ředitel závodu Radek Bechyňský.

Novou podobu tratě si při tréninku před samotným závodem pochvalovali i samotní sportovci. „Já mám jižní Čechy moc ráda, moc se mi tam líbí, miluju Šumavu a Pošumaví, takže se na jih vždy ráda vracím. Na trať ve Veselí mám dobré vzpomínky, závodila jsem tam dvakrát, dvakrát jsem tam vyhrála, takže i díky tomu se pak ta trať a celý závod člověku vryje do paměti. Doufám, že právě sobota ve Veselí bude jednou z těch lepších a úspěšných v rámci sezony a že zopakuji ty výsledky z minulých let,“ zmínila před startem pozdější vítězka ženského závodu Zemanová.

Seriál cyklokrosových závodů Toi Toi Cup bude pokračovat již ve čtvrtek ve Slaném.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto archiv TBC série

Štítky Sport, cyklistika, cyklokros, ČR, pohár, Veselí nad Lužnicí, Kristýna Zemanová, Adam Ťoupalík, Michael Boroš, Marek Konwa, Kata Blanka Vas, Jičín, Hlinsko, Pavla Havlíková, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ťoupalík a Zemanová slaví první letošní vítězství v cyklokrosovém poháru  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.