Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Michek drží na Dakaru dvacátou pozici, na čelo ztrácí čtvrt hodiny. Podmol končí

, aktualizováno 1. ledna 2023, 20:13

Žádný lehký začátek. Hned zostra odstartoval letošní Dakar 367 kilometrů dlouhým měřeným úsekem, který zvládl bez větších komplikací také Budějčák Martin Michek. Ten v nedělní etapě skončil dvacátý, podobně jako v sobotním prologu. Na vedoucího Rickyho Brabce ztrácí něco málo přes čtvrt hodiny.

„Žádná zahřívací speciálka, žádné pomalé probouzení se. Technika, tělo a hlava dostala hned dost zabrat. První půlka etapy byla opravdu masakr. Jelo se na kamení, místy to byl normální trial a aby nás nenechali vůbec vydechnout, tak zhruba na každých třicet kilometrech byl zákeřný „speed limit“, kde organizátor měří rychlost, takže z plné rychlosti brzdy do třiceti nebo padesáti kilometrů rychlosti a pak zase dávej,“ napsal redakci Drbny své dojmy po dojetí Martin Michek.

„Vše jsem zvládl bez penalizace a dneska to vypadá na dvacáté místo, jestli už rozdali všechny penalizace, takže bomba,“ dodal.

Na čele průběžného pořadí se usadil Američan Ricky Brabec. Tovární jezdec Hondy dnes porazil Kevina Benavidese z Argentiny a svého krajana Masona Kleina. V průběžném pořadí má vítěz z roku 2020 na druhého Benavidese náskok 19 sekund.  Naopak Libor Podmol předčasně končí. V dnešní etapě, kterou dokončil, si při pádu zlomil hrudní obratel.

V pondělí čeká na všechny jezdce dlouhých 430 měřených kilometrů ze Sea Campu do Aluly.

Ohodnoť článek

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michek drží na Dakaru dvacátou pozici, na čelo ztrácí čtvrt hodiny. Podmol končí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.