Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dakarské peklo, hlásí Budějčák Michek. S poškozeným držákem motoru se posunul do druhé desítky

Jako o nejtěžším Dakaru za posledním roky mluví samotní účastníci. V minulých ročnících si závodníci stěžovali, že se jezdí hodně po rovinatých pláních a velkou rychlostí. V tomto ročníku nic takového skoro není, když se všichni perou s kamením a technickými pasážemi. Právě náročný povrch dnes potrápil i Budějčáka Martina Michka, který sice dojel jednadvacátý a průběžně je osmnáctý, ale zároveň poškodil držák motoru.

Kolik stojí Dakar? Ještě sedíš doma u salátu a už seš v tom za desítky tisíc eur, říká jezdec Martin Michek

Jen několik málo dní zbývá do startu pětačtyřicátého ročníku legendárního Dakaru. Na startu nebude chybět ani aktuálně nejlepší český závodník v kategorii motocyklů Martin Michek. Ten se v dalším díle seriálu Bez servítků rozpovídal o tom, jak...

 „Bohužel Martinovi Michkovi praskl držák motoru na rámu. Řešíme to s pořadateli, abychom to mohli opravit. Odnesla to technika kvůli těm šutrům,“ potvrdil šéf týmu Ervín Krajčovič.

Během druhé etapy Michek zajížděl časy v top deset, opět dokázal pozlobit jezdce na továrních strojích. Také jeho ale náročnost překvapila. „Prostě pravé dakarské peklo. Co mám zprávy, tak všichni jsou opravdu hotoví z této etapy, protože 430 kilometrů to jenom drncalo a foukal protivítr. Fyzicky jsme vycucaní,“ dodal Martin Michek, který na prvního ztratil jenom patnáct minut a v celkovém pořadí je osmnáctý.

Mezi motocyklisty dnes kraloval Američan Klein, kterému k výhře v etapě i posunu do čela pomohlo i zpomalení Australana Daniela Sanderse v samotném závěru měřeného úseku. Tovární jezdec Gas Gas, jenž byl v čele na většině kontrolních bodů v etapě, nechtěl v úterý startovat první a „otevírat“ trať, jak vysvětlil na webu soutěže.

Sanders nakonec za Kleinem zaostal o 3:24 minuty a průběžně je pátý. Druhý dojel s odstupem minuty a devíti sekund Němec Sebastian Bühler, třetí byl Skyler Howes z USA. Michek na Kleina ztratil 15:44 minuty a celkově na vedení ztrácí kolem půl hodiny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dakarské peklo, hlásí Budějčák Michek. S poškozeným držákem motoru se posunul do druhé desítky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.