Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Úterní etapu Dakaru předčasně ukončilo počasí. Budějčák Michek je už sedmnáctý

Další extrémně náročnou etapu mají za sebou účastníci Rally Dakar. V úterý na ně čekalo bezmála 450 měřených kilometrů z Alula do Háilu, ne však na všechny. Zhoršující se počasí přinutilo pořadatele předčasně ukončit dnešní 3. etapu. Nebyli totiž schopni zaručit bezpečnost závodníkům na trati. Část motorkářů dojela do cíle, automobily a kamiony by měly být zastaveny na 377. kilometru a kategorie Klasik nebude závodit vůbec. I přes vydatný déšť dokončil motocyklista Martin Michek na osmnáctém místě a v průběžném pořadí se posunul na sedmnáctou příčku.

„Dneska to byl vážně masakr. Máme za sebou krásnou speciálku, 450 ostrých a tvrdých kilometrů. Více se to sypalo, to mám rád, pískové cesty. Zajel jsem osmnácté místo, to je super výsledek. Ke konci speciálky začalo hustě pršet. To nám ještě zbývalo 169 kilometrů do bivaku. Celý přejezd hustě pršelo. Teď jsme v Háilu, je tu pět až šest stupňů, vážně kosa. Jsem rád, že mi na service pointu kluci z MP Sportu od Martina Prokopa půjčili rukavice a bundu. Uvidíme, co se bude dít zítra. Ta průtrž je fakt obrovská. Smetlo to trať,“ řekl redakci Drbny ve svém videu z bivaku budějcký závodník.

Podle plánů do cíle dojela část motocyklistů. Etapu ovládl Australan Daniel Sanders a dostal se do čela kategorie. Ten dnes porazil druhého Kevina Benavidese z Argentiny o více než pět minut, dosavadní lídr Američan Mason Klein ztratil téměř sedm minut a klesl na druhé místo za Sanderse.

V závodě již nepokračuje jeden z favoritů a vítěz z roku 2020 Ricky Brabec z USA. Tovární jezdec Hondy na 275. kilometru havaroval a záchranáři ho letecky přepravili do nemocnice. Po druhé etapě šestý muž průběžného pořadí si stěžoval na bolest v oblasti krčních obratlů.

Téměř stejně dlouhá porce měřených kilometrů čeká na jezdce také ve středu. Čtvrtá etapa má start i cíl v Háilu.

Ohodnoť článek

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úterní etapu Dakaru předčasně ukončilo počasí. Budějčák Michek je už sedmnáctý  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.