Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Michek dnes na nejrychlejšího ztratil pět minut. Taková ztráta na vítěze je bomba, říká

Budějčák Martin Michek i nadále drží třinácté místo v kategorii motocyklů na Dakaru. S pětiminutovou ztrátou na vítěze dnes zajel sedmnáctý nejrychlejší čas. Michek je dál nejlepším jezdcem bez tovární podpory, na dvanáctého Argentince Franca Caimiho ztrácí 53 sekund.

„Umístění i pětiminutová ztráta na vítěze je bomba. Všichni jedou naplno, úplně na krev. Dneska byly měkké duny, jelo se v nich rychle a těžce. Velká makačka, jsem moc rád, že jsem v cíli,“ řekl dnes v cíli etapy Michek na sociálních sítích. „Máme za sebou dvanáct etap, což je takový malý Dakar. Normálně by bylo všechno hotovo, nicméně před námi jsou ještě dvě etapy. Musím to dotáhnout fyzicky a motorka technicky,“ dodal jezdec týmu Orion Moto Racing Group.

Účastníky Dakaru dnes čekala druhý část maratonské etapy, po čtvrtku neměli k dispozici pomoc mechaniků. V poušti Rub al-Chálí absolvovali 185 km dlouhou rychlostní zkoušku, po které se vrátili do bivaku v Šajbá.

Florimo byl o 49 sekund rychlejší než druhý Australan Daniel Sanders a o téměř dvě minuty než Price. Oběma jeho soupeřům ale pořadatelé vylepšili čas bonusy za nevýhodnou startovní pozici. V celkovém hodnocení Price předstihl Skylera Howese z USA, jenž dnes ztratil téměř tři minuty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Michek dnes na nejrychlejšího ztratil pět minut. Taková ztráta na vítěze je bomba, říká  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.