Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Štíři vypadli ve čtvrtfinále po penaltovém dramatu

Vyrovnaná florbalová bitva mezi budějovickými Štíry a Ústím nad Labem bavila diváky v sobotu ve sportovní hale. Dramatické vyvrcholení obstaraly až samostatné nájezdy, ve kterých už podruhé v sérii byli úspěšnější Ústečtí a postupují do semifinále 1. ligy.

Byl to skutečný boj o každý metr palubovky. Po šedesát minut základní hrací doby i v dalších deseti minutách prodloužení nechtěl ani jeden z týmů udělat chybu. A také ji téměř nedělal.

Úvodní gól zařídil precizní ranou od mantinelu hostující Trčka v 9. minutě, vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. V 19. minutě se prosadil po standardní situaci Matějček.

Avšak dalších padesát minut gól nepadl. Oba soupeři se hlídali, rozhodčí nemuseli sáhnout k vyloučení, brankáři po chvílích bez práce museli být najednou ve střehu. A diváci mezitím tajili dech na tribuně, zda se Štírům podaří prodloužit čtvrtfinálovou sérii 1. ligy poté, co před týdnem v Ústí dvakrát těsně padli. Prostě napínavá bitva se vším všudy.

V prodloužení měli blíž k výhře hosté, když nastřelili tyč domácí branky, o výhře však musely rozhodnout až nájezdy. Ústí se po trefách Pavla Vlčka a Zemana ujalo vedení 2:0, které ve čtvrté a v páté sérii vymazali domácí Dominik Vlček a Froněk. K 10. nájezdu se postavil hostují Pšenička a penaltovou loterii ukončil. Po vítězství 2:1 postoupilo Ústí do semifinále.

„Dneska to byl opět extrémně vyrovnaný zápas, nikdo nechtěl udělat chybu a i výsledek 1:1 po sedmdesáti minutách o tom hovoří. Bohužel jsme pak selhali v nájezdech. Celkově byla celá série vyrovnaná, ale v rozhodující chvílích si Ústí zachovalo chladnou hlavu a zvládli to," hodnotil po utkání trenér Štírů Jakub Jung.

Čtvrtfinále 1. ligy: Florbal Ústí - Štíři České Budějovice 3:0 na zápasy (4:3 po náj, 5:3, 2:1 po náj.).

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Dan Kubát

Štítky florbal, štíři, ústí nad labem, zápas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři vypadli ve čtvrtfinále po penaltovém dramatu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.