Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Motivovat a předat zkušenosti. Špičkoví trenéři karate povedou dvoudenní seminář v Tišnově

PR článek

Karatisté z různých koutů republiky vyrazí o víkendu 10. a 11. června do Jihomoravského kraje. Ve sportovní hale SSK Tišnov se uskuteční prestižní seminář kumite, který povedou reprezentační trenér a šéftrenér nejúspěšnějšího tuzemského klubu TJ Karate České Budějovice Miroslav Hýsek a jeho kolega Dominik Mikula.

Seminář naváže na obdobnou akci, která proběhla v březnu v obci Chvatěruby ve Středočeském kraji. Měla velký úspěch a vynikající odezvu. „Zúčastnilo se více než 120 lidí a vypadá to, že Tišnov na tom bude podobně. Z toho máme samozřejmě radost, protože si myslím, že takové semináře v České republice chybí,“ uvádí Miroslav Hýsek.

„Když jsem ještě závodil, občas se podobné akce konaly, ale poté se od nich trošku upustilo, což je rozhodně škoda. Dobří závodníci a trenéři hodně jezdí ven, třeba na kempy, ale zapomíná se na sportovce, kteří jsou víceméně na začátku. Kteří na svůj úspěch teprve čekají. A právě pro ty je náš seminář. Chceme je motivovat, předat jim zkušenosti, ukázat jim, že se dají zdolat nejvyšší mety.“

Do Chvatěrub přijeli karatisté i z větších dálek, počítá se s tím, že stejně tak tomu bude v Tišnově. Na akci je nutné se předem přihlásit přes databázi ČUBU, kapacita je omezená na 120 účastníků. Začátek je naplánován na sobotu v 15.30 hodin, kdy odstartuje registrace, která potrvá zhruba půl hodiny. Pak už bude zahájen samotný seminář. Druhý den se začne již v 9 hodin ráno. Oba dny bude seminář končit v 18 hodin.

Akci organizuje TMK JSK ČSKe ve spolupráci s TMRS Moravy a Slezska.

Seminářů bude více

Pro Miroslava Hýska je tento typ seminářů další cestou, která pro něj má smysl. Do budoucna se jim hodlá věnovat více. „Čím dál častěji mě oslovovali lidé z různých krajů, zda bychom pro ně udělali seminář. Chvatěruby byly první vlaštovkou, přičemž výborná zpětná vazba mě utvrdila v tom, že to má význam. Až jsem z ní byl překvapený. Účastníci chválili koncept a celkově říkali, že to pro ně bylo motivací. Přesně o to nám jde. Chceme podpořit české karate, ukázat metodiku tréninku, kterou používáme v Českých Budějovicích a se kterou máme dlouholeté úspěchy. Zkrátka chceme pomoct klubům a posunout české karate jako takové,“ uzavírá Miroslav Hýsek.

Oslavy v Českých Budějovicích

Závěrem dodejme, že TJ Karate České Budějovice čeká o týden později velká oslava 50 let, na které jistě nebudou chybět ani hosté z jihu Moravy. Akce se uskuteční 16. června na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích. Přítomni budou jak aktuálně úspěšní závodníci, tak legendy tohoto sportovního odvětví. Oslavy jsou koncipovány především jako velké setkání karatistické komunity.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky sport, karate, české budějovice, seminář, tišnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motivovat a předat zkušenosti. Špičkoví trenéři karate povedou dvoudenní seminář v Tišnově  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.