Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Úspěch budějckého bojovníka. Tim Ha zvítězil v lize Karate Combat před hvězdami UFC

Velký úspěch si z Dominikánské republiky přivezl českobudějovický bojovník Tim Ha. Ten zvítězil v prvním kole technickým KO v profesionální lize Karate Combat. Tim Ha pracuje jako profesionální trenér ve Fight Clubu České Budějovice a Panthers Český Krumlov. Liga Karate Combat se vysílá do více než 100 zemí světa. 

Turnaj číslo 41 se konal v noci ze soboty na neděli středoevropského času. Hostila ho Dominikánská republika, konkrétně město La Romana. 

Tim Ha je jediným českým zástupcem v této světové organizaci a čekal ho teprve druhý zápas v lize Karate Combat. První souboj skončil těsnou prohrou na body. Proto český bojovník nechtěl nechat rozhodnutí na rozhodčích.  

Tim Ha

  • šestinásobný mistr České republiky v olympijském karate
  • bývalý reprezentant ČR v MMA (5 místo na MS organizace IMAF)
  • vystudoval vysokou školu se zaměřením na ekonomiku v Praze
  • v současnosti pracuje jako profesionální trenér (MMA, Kickbox, Karate) ve Fight Clubu České Budějovice a Panthers Český Krumlov 
  • jeho trenéři jsou: Martin Bednář, Josef Král (Gorila MMA), Petr Kubička a Petr Beníšek

Diváci sledovali agresivní přestřelku. Přesnější a tvrdší údery nicméně trefoval Tim Ha. Ke konci prvního kola rozhodl zápas levý hák, kterým Tim poslal soupeře na zem, rozhodčí krátce poté zápas ukončil.

„Přípravu Timi rozhodně nepodcenil, protože věděl, že v případě prohry s ním možná do budoucna nebudou počítat. Snažili jsme se, aby předvedl dominantní výkon a zápas ukončil před limitem, což se nám povedlo. Samotný zápas byl poměrně vyostřený a to z obou stran. Nicméně to bylo přesně to, co jsme chtěli, abychom domácího borce dostali pod velký tlak, se kterým neumí tak dobře pracovat, a nakonec ho tvrdě ukončili v prvním kole," sdělil Budějcké Drbně trenér Martin Bednář

„Pocity z celé organizace a průběhu jsou těžko popsatelné. Sdíleli jsme prostory s veterány UFC a spoustou celebrit z oblasti bojových sportů. Bylo o nás fantasticky postaráno, organizační tým se nám věnoval od rána do večera každý den,“ dodal Bednář. 

Karate Combat je přední světová liga plnokontaktního karate. Souboje se streamují do více než stovky zemí po celém světě. Na turnaji v Dominikánské republice dorazili dva bývalý šampioni největší organizace MMA na světě UFC - Rutten a Georges St-Pierre.

„Cíl v Karate Combat je poměrně jasný, a to dojít si co nejdříve pro světový titul a stát se šampionem organizace. A také skloubit profesionální přípravu s vedením veřejných i soukromých tréninků v mateřském klubu,“ popsal pro Drbnu Tim Ha

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Tim Ha

Štítky tim ha, karate combat, dominikánská republika, sport, karate

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěch budějckého bojovníka. Tim Ha zvítězil v lize Karate Combat před hvězami UFC  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.