Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Budějčák Michek odstartoval do Rally Dakar. Na prologu zajel jedenácté místo

Budějčák Martin Michek má za sebou prolog dakarské rally. Na 27 kilometrů dlouhém měřeném úseku zaostal o 71 sekund za nejrychlejším Španělem Toshou Schareinou. V sobotu čeká na účastníky legendární soutěže přes 400 měřených kilometrů.

„Na prologu se hodně topilo. Jel jsem jako jedna z posledních motorek, takže před námi jelo nějakých 140 strojů a čtyřkolky. Byly vyjeté velké koleje, ze kterých už vylézaly kameny. Jelo se v kaňonech, krásnou rezervací. Jsou to nádherná panoramata, ale to jsem nestíhal sledovat. Poslední kilometry jsem se to snažil udržet, byl to takový motokros. Vymačkal jsem se jako citron,“ shrnul v cíli pro Drbnu Martin Michek.

Michek byl před rokem jedenáctý a jen jedna pozice jej dělila nejlepšího výsledku z roku 2021. „Všichni se do toho snažíme dávat maximum, i když tolik peněz jako fabričtí jezdci samozřejmě nemáme, Jsou to takové misky vah, které musí být vyrovnané. Musíme s ohledem na finance udělat vše tak, abychom byli maximálně připraveni,“ řekl Michek před startem.

Pořadí kategorie motocyklů v prologu

1. Schareina (Šp./Honda) 17:35, 2. Sanders (Austr./Gas Gas) -12, 3. Branch (Botsw./Hero) -19, 11. Michek -1:11, 28. Drdaj -3:39, 40. Engel -4:46, 48. Pabiška -5:51, 50. Romančík -5:58, 53. J. Brabec -6:06, 54. Prokeš (všichni ČR/KTM) -6:10, 111. Podmol (ČR/Husqvarna) -14:44.

Ohodnoť článek

Foto Orion – Moto Racing Group

Štítky Dakar, rally, Martin Michek, sport

FOTO, VIDEO: Budějčák Michek odstartoval do Rally Dakar. Na prologu zajel jedenácté místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.