Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Crossfitové závody na střeše IGY ovládl závodník z Česka. Mezi ženami bodovala Lech-Nowicka z Polska

Horký víkend v Českých Budějovicích byl ve znamení crossfitu. Na střeše největšího nákupního centra IGY, náplavce u Vltavy a na plovárně se totiž konaly největší závody tohoto sportu v Česku. Své síly tady změřilo více než 300 závodníků. Mezi elitou bodoval Čech Áron Lisý a Aleksandra Lech-Nowicka, která přijela závodit až z Polska.

Crossfiťáci z celého Česka, ale i zahraničí, se do Českých Budějovic sjeli na jubilejní desátý ročník Big Summer Games. Celkem se ke startu největších závodů v Česku registrovalo 300 závodníků.

Sportovní akce s oficiální světovou licencí CrossFit Licensed Event propojuje gymnastiku, práci s vlastní váhou, vzpírání, silovou přípravu a kondici. Cílem je zajistit, aby závodníci byli co nejvíce všestranní.

Páteční den odstartovaly týmy Integrovaného záchranného systému, na které čekaly tři připravené workouty. Sobotní i nedělní ráno trávili závodníci buď na náplavce u Vltavy nebo na českobudějovické plovárně. Následně se vždy přesunuli na střechu IGY centra, kde na ně čekaly další připravená, WODka.

Na stupních vítězů se pro domácí stalo největší konkurencí Polsko, jehož atleti vybojovali první místo hned ve 4 kategoriích. Vítězi elitní nejnáročnější kategorie se stali Áron Lisý z České republiky za muže a Aleksandra Lech-Nowicka z Polska za ženy.

Záznam z akce uvede premiérově v sobotu 17. srpna ve 21:15 stanice Nova Sport 1.

Výsledky BIG SUMMER GAMES

Teen muži – Oliwier Stepnowski (PL)
Teen ženy – Sandra Masaryková (ČR)
Sport muži – Zdeněk Peňáz (ČR)
Sport ženy – Klára Vejmelková (ČR)
Sport týmy – Markus Adam Bošek, Terezie Balmetová, Čestmír Ticháček (ČR)
Advanced muži – Jakub Hynek (ČR)
Advanced ženy – Agnieszka Tarasiewicz (PL)
Advanced tým – Filip Surowiec, Mateusz Klepacki, Aleksandra Pietruska (PL)
Elite muži – Áron Lisý (ČR)
Elite ženy – Aleksandra Lech-Nowicka (PL)
Masters Sport muži – David Vajda (ČR)
Masters Elite muži – Armin Streibl -Viertl (AT)
Masters Sport muži 42+ - Peter Jalowiczor (ČR)
Weightlifting muži – Jakub Hýbl (ČR)
Weightlifting Ženy – Patricie Ježková (ČR)

Bcross Challenge

Série pravidelných fitness závodů, které v České republice probíhá již od roku 2015 se pravidelně skládá ze tří pilířů – prvním závodem v jarních měsících jsou tzv. STARTUP GAMES. Vyvrcholením jsou pak letní hry s názvem BIG SUMMER GAMES. Ty jsou tradičně vícedenní. Sérii zakončují závody s označením WINTER CLASSIC. Příležitostně jsou do harmonogramu přidávány další události. Loňskou novinkou pořadatele jsou závody BCROSS RUN určené pro širší veřejnost, které proběhly zatím ve 4 termínech v Českých Budějovicích a Praze. Nadcházející závody se uskuteční 12. října v OC Futurum Hradec Králové.

IGY Centrum

V současné době je IGY největším obchodně společenským centrem Jihočeského kraje. Rozloha nákupního centra činí více než 28 000 m2. Zákazníci mohou vybírat z nabídky více jak 120 obchodů, nově např. značek Sephora, Mohito, Smarty nebo Starbucks. Mimo jiné centrum láká širokou škálou restaurací, kaváren, služeb, zábavy, moderním multikinem CineStar se sálem Dolby Atmos, největším saunovým světem Saunia mezi obchodními centry v České republice a množství akcí ve spojení s místními subjekty. V letošním roce slaví IGY Centrum 20 let od svého otevření, které vyvrcholí oslavami o narozeninovém víkendu 9. a 10. listopadu.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dan Kubát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Crossfitové závody na střeše IGY ovládl závodník z Česka. Mezi ženami bodovala Lech-Nowicka z Polska  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.