Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Florbalisté Štírů a United spojí své síly

Již před několika lety se objevila myšlenka, že by v Českých Budějovicích vznikl jeden florbalový velkoklub. Tato myšlenka však nikdy nebyla uskutečněna. Až v letošní sezoně se tento nápad opět oprášil a začala jednání vedení obou klubů. A výsledek? Od sezony 2015/2016 budou oba kluby vystupovat společně pod názvem FBC Štíři České Budějovice.

„Hlavní význam spojení vidím v tom, že ušetříme spoustu administrativní práce, kterou jsme vlastně dělali dvakrát ve dvou klubech, a teď bude jen jedna pro jeden klub. Tím pádem se uvolní některým lidem ruce například na trénování mládeže,“ vidí jedno z hlavních pozitiv prezident Štírů Jiří Kratochvíl.

„Další věcí je samozřejmě konkurence mezi hráči. Ta se zvýší a všichni se budou chtít zlepšovat. Důkazem toho byl první trénink letní přípravy, na který přišlo 25 hráčů,“ dodává Kratochvíl.

„Dále budeme mít lepší pozici ve vyjednávání vzhledem k městu. Náš klub bude mít 400 až 500 členů,“ přidává Kratochvíl jednu z velkých výhod.

Při jednání o společné budoucnosti byli všichni členové vedení jednoho i druhého klubu zajedno. Veškeré staré spory mezi bývalým vedením byly zapomenuty.

Jednou z hlavních iniciátorek spojení byla i předsedkyně FBC UNITED Barbora Nováková. „Pro některé může být trošku blok to, že do další sezony vstoupíme pod názvem Štíři, ale věřím, že důležitější je naše práce, práce našich trenérů, a že společně nabídneme zázemí a podmínky nejlepšího florbalového klubu v Jihočeském kraji,“ vysvětluje Nováková.

Do nové sezony vstoupí klub s úplně novým znakem, který by měl odkazovat na historii jednoho i druhého klubu.

Autoři

Štítky České Budějovice, Jiří Kratochvíl, Barbora Nováková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté Štírů a United spojí své síly  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.