Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Budějčáci si odvezli z evropského šampionátu v józe dvě medaile

Byl to velmi úspěšný víkend. Ve dnech 14. a 15. května se v Praze uskutečnilo nejprve mistrovství republiky a poté mistrovství Evropy v bikram józe. A Budějčáci se v žádném případě neztratili.

Pravidla soutěže v józe jsou taková, že každý ze závodníků musí zvládnout čtyři základní polohy a poté si zvolí dvě takzvané advance polohy. V každé poloze musí vydržet alespoň pět vteřin. Celou sestavu hodnotí několik rozhodčích, jejichž známky se sčítají. Poprvé na takovouto akci vyslalo budějcké studio nejen instruktory, ale také klienty.

Na republice se však nejlépe umístili instruktoři z již zmíněného studia bikram yogy. František Šimek skončil ve své kategorii první a Veronika Fišerová druhá. Dále se na druhém místě umístila juniorka Alexandra Ochozková. Mimo tyto závodníky se také účastnili klienti studia Eva Kuttová a Jana Syrovátková.

František Šimek poté ovládl i mistrovství Evropy a Veronika Fišerová si odvezla stříbro. Jako bonus se oba kvalifikovali na mistrovství světa, které je naplánováno na letošní prosinec v Indii.

Autoři | Foto Tereza Ranftlová

Štítky jóga, Evropa, Praha, František Šimek, Indie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčáci si odvezli z evropského šampionátu v józe dvě medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.