Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

První vítězství ČEZ Motoru v letní přípravě

Na led v nové sezóně ještě nevyrazili, přesto už mají na kontě první vítězství. Hokejisté ČEZ Motoru ho dosáhli v závodě horských kol ČEZ Bike Prague proti Rytířům Kladno. Výhra je může těšit o to víc, že součástí souboje byla i netradiční sázka. „Poražený tým pogratuluje vítězům v dresech protivníka a ještě je pozve na pivo,“ znělo už před závodem. Motor nakonec nedal Rytířům šanci a po 35 kilometrech si tak mohli Jihočeši vychutnat pocity vítězství.

Nejlépe ze všech hokejistů skončil budějovický bek Lukáš Kříž na 25. místě z téměř 700 závodníků. „Upřímně jsem nic takového nečekal. Náš tým vystartoval až v řadách někde kolem čísel 400, tak jsem si spíše říkal, že když se budu pohybovat do tří set a vůbec dojedu, tak budu spokojený. Když se teď na to ale koukám zpětně, tak mě mrzí, že jsme nevystartovali víc vpředu, mohlo z toho být ještě lepší umístění,“ hodnotil svůj výkon Lukáš Kříž.

Pro obránce Motoru, stejně jako pro většinu ostatních hokejistů, to byla závodní biková premiéra. Na zdolání pětatřicetikilometrové tratě potřeboval hodinu a pětadvacet minut. „Byl to můj úplně první závod, ještě ke všemu na horském kole, na kterém jsem tak čtyři roky neseděl. Ale musím říct, že mě to skutečně nadchlo a rád bych si vyzkoušel ještě nějaký závod. Atmosféra byla na ČEZ Bike Prague super,“ dodal Kříž. Do první stovky se ještě vešli i jeho dva spoluhráči. Martin Záhora dojel na 79. místě, Josef Mikyska skončil 84. a Dušan Žovinec obsadil 154. místo. Nejlepším Rytířem byl Tomáš Redlich na 43. příčce.

Vítězný Motor si tak na podiu mohl vychutnat pocity, kdy jim Kladeňáci přáli a předávali ceny v jejich vlastních dresech.

Štítky ČEZ, Madeta Motor České Budějovice, hokejista, Rytíři Kladno, Lukáš Kříž, Dušan Žovinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První vítězství ČEZ Motoru v letní přípravě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.