Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Jihočeška Pavla Schorná vyhrála závod Salomon Citytrail Ostrava

Nespočet běžeckých úspěchů už má za sebou Pavla Schorná a v Ostravě navíc přidala další. Na třináct kilometrů dlouhé trase nedala svým soupeřkám šanci a o patnáct vteřin porazila druhou Pavlu Zahálkovou a třetí Kamilu Gregorovou.

Vítězka Schorná si připsala čas 53:12, i přesto, že se závod běžel v tropických vedrech a byl náročnější než většina podobných závodů. Pavla Schorná, která je mimo jiné reprezentantka České republiky v běhu do vrchu, šla za vítězstvím již od začátku závodu. „Závod jsem chtěla vyhrát, a proto jsem si chtěla udělat náskok už v první polovině. Věděla jsem, že na druhé rovinaté pasáži budou holky silné,“ dodala Schorná.

Pro Schornou bylo vítězství o to cennější, protože sama pochází z Ostravy. Teď ale žije s rodinou v jižních Čechách. „Rozhodla jsem se běžet, protože z Ostravy pocházím a zajímalo mě, jak bude trať vypadat, kudy ji povedou a že se podívám do míst, které jsem jako Ostravačka ještě nenavštívila,“ uvedla jeden ze svých důvodů ke startu Schorná.

Salomon Cititrail Ostrava patří do závodů běžecké série Salomon Trail Running Cup a konal se vůbec poprvé. Další zastávkou tohoto seriálu bude maraton v Krkonoších.

Pavlu Schornou čekají v srpnu také závody českého poháru v letním biatlonu ve Starém Městě pod Landštejnem. A Schorná bude patřit na domácí trati k největším favoritkám.

Napsal Aleš Skok

Štítky Pavla Schorná, Ostrava, Pavla Zahálková, Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeška Pavla Schorná vyhrála závod Salomon Citytrail Ostrava  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.