Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

South Bohemia Classic představuje zbrusu novou trať

Necelý měsíc zbývá do startu šestého ročníku South Bohemia Classic, setinové rallye určené pro majitele veteránských a sportovních vozidel. Do soutěže je týden před uzávěrkou přihlášeno 71 posádek, na které čeká více než 400 kilometrů trati s dvanácti testy přesnosti. Účastníci zavítají ve dnech 4. a 5. září kromě známých lokalit Jihočeského kraje i do šumavské přírody, projedou ale také Německem a Rakouskem.

Soutěžní dvojice se začnou sjíždět na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. od páteční třetí hodiny odpolední, aby po prezentaci v Grandhotelu Zvon vyrazily v 18:30 na trať atraktivní 144 kilometrů dlouhé noční etapy. Do srdce jihočeské metropole se ale po několika kilometrech a návštěvě Hluboké nad Vltavou vrátí - na náměstí pro ně bude připraven jeden z testů přesnosti.

Poté kolona klenotů na čtyřech kolech nabere směr Kaplice, kde budou v tu dobu probíhat tradiční slavnosti. Po coffee breaku v městském parku posádky odjedou do Českého Krumlova na spanilou jízdu historickým centrem jednoho z nejhezčích měst v České republice. Tím ale první etapa zdaleka neskončí, před cílem v Dolní Vltavici je bude čekat pod rouškou tmy ještě spousta práce. První vozidlo přijede k čtyřhvězdičkovému Hotelu Relax v deset hodin večer.

V sobotu čeká na účastníky dalších přibližně 280 kilometrů. Z břehu lipenské přehrady naberou úderem půl deváté směr Prachatice a po dopolední kávě na Velkém náměstí budou pokračovat přes šumavská lyžařská střediska v Zadově a Churáňově na oběd v Kašperských Horách. Tamní náměstí bude v sobotu patřit výhradně South Bohemia Classic. Návštěvníci si prohlédnou zaparkovaná vozidla zblízka, uvidí je ale také v akci při testu.

Odpolední sekce nabídne průjezd dalšími malebnými lokalitami Šumavy, kterou následně posádky uvidí i z druhé strany. Pod hraniční horou Třístoličníkem u německého Haidmühle se zastaví v chatě Dreisesselalm na další coffee break a potom zamíří do rakouského Ulrichsbergu, odkud se přes Schöneben vrátí do Čech na druhý břeh Lipna u Nové Pece. Cíl soutěže je naplánovaný v 15:30 u Hotelu Relax v Dolní Vltavici, kde proběhne i slavnostní galavečer spojený s vyhlášením výsledků.

Další informace o VI. South Bohemia Classic 2015 včetně časů průjezdu všech míst na trase se budou průběžně objevovat na internetových stránkách www.southbohemiaclassic.cz.

Autoři | Foto Ondřej Kroutil

Štítky Německo, Rakousko, Jihočeský kraj, Česko, Přemysl Otakar II., Dolní Vltavice, Vodní nádrž Lipno, Hluboká nad Vltavou, Kaplice, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

South Bohemia Classic představuje zbrusu novou trať  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.