Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Florbalisté Štírů skončili na South Bohemia HB Beton Cupu těsně pod stupni vítězů

Nepopulární čtvrté místo si odvezli budějčtí florbalisté z třídenního turnaje, který se od pátku do neděle konal v Jindřichově Hradci. Přesto odjížděli z kvalitně obsazeného turnaje spokojeni. „Hlavním úkolem bylo vyzkoušet širší kádr, abych viděl všechny hráče v akci a udělal si představu, jak jsou na tom po letní přípravě,“ odkryl ambice týmu trenér Štírů Kratochvíl.

Do prvního utkání nastoupili Štíři v pátek dopoledne proti Chomutovu a rozešli se smírně 3:3. V následném odpoledním utkání porazili Telč 4:2 a případná další výhra proti Košicím by budějcký klub posunula přímo do čtvrtfinále. Sobotní vyrovnané utkání ale vítězství Jihočechům nepřineslo a Štíři podlehli Slovákům 2:4. To znamenalo, že se českobudějovičtí florbalisté utkali ve večerním osmifinále s dalším jihočeským účastníkem Pískem.

Osmifinálové utkání začali lépe hráči Písku a dostali se do vedení 1:0, ale Štíři skóre otočili a nakonec zvítězili 4:2. Ve čtvrtfinále je čekal jeden z největších favoritů turnaje Česká Lípa.

Budějčáci si ale připsali velmi cenný skalp. Českou Lípu zaskočili brankou hned po 20 sekundách hry a zápas nakonec dovedli k překvapivému vítězství 5:3, když celý zápas měli pod kontrolou. „Podali jsme pěkný týmový výkon. Od začátku jsme vedli a šli za vítězstvím víc než soupeř,“ zhodnotil čtvrtfinále trenér Jiří Kratochvíl.

V semifinále se Štíři střetli opět s extraligovými Košicemi. Zápas začali lépe florbalisté ze Slovenska, když se dostali do vedení 2:0. Jihočeši však dokázali vyrovnat na 2:2 a šlo se na nájezdy, kde byl šťastnější tým Košic. „Dlouho jsme se dostávali do zápasu a až ve druhé půli jsme předváděli dobrý výkon, kterým jsme si vynutili vyrovnání. V nájezdech byl soupeř lepší o jeden gól,“ dodal k semifinále Kratochvíl.

V boji o 3. místo se tak proti sobě postavily dva jihočeské kluby - Štíři z Českých Budějovic a Dačice. Ty procházely turnajem jako nůž máslem, ale v semifinále překvapivě vypadly s Pelhřimovem. Zápas poražených týmů začali lépe budějčtí borci, kteří se dostali do vedení 2:0. Dačice však předvedly skvělý obrat a zvítězily 3:2. „V tomto utkání jsme odehráli dobře pouze první půlku. Ve druhé jsme přestali běhat, což mohlo být způsobeno i náročným programem. Byl to náš třetí náročný zápas v jednom dni, zatímco Dačice měly lehké čtvrtfinále,“ popsal výkon svého mužstva lodivod Štírů Kratochvíl.

Celý turnaj nakonec ovládli hráči z Pelhřimova po vítězství 5:2 nad Košicemi.

V ženské části turnaje byly nejlepší hráčky Prešova. Ty ve finále přehrály soupeřky z Tábora poměrem 7:4. Na třetím místě se umístil další jihočeský celek ze Soběslavi.

Konečné pořadí

Muži: 1. Spartak Pelhřimov, 2. FbO Florko Košice, 3. TJ Centropen Dačice, 4. FBC Štíři České Budějovice, 5. FBC BRZDY CZ Česká Lípa, 6. FBC 98 Chomutov, 7. ASK Bystřice nad Pernštejnem, 8. FBC Sokol Piráti Chrudim, 9. FBC Český Krumlov, 10. FK Slovan Jindřichův Hradec, 11. FBC Sokol Písek, 12. TJ Sokol Telč.

Ženy: 1. FBC Mikuláš Prešov, 2. 1. FbK Tábor, 3. Florbal Soběslav, 4. FBC Spartak Přerov, 5. FK Slovan Jindřichův Hradec.

Napsal Aleš Skok

Štítky florbalista, Jiří Kratochvíl, Jindřichův Hradec, Košice, čtvrtfinále, Dačice, Písek, semifinále, Česká Lípa, Česká obec sokolská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté Štírů skončili na South Bohemia HB Beton Cupu těsně pod stupni vítězů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.