Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V domácím prostředí si letní biatlonisté doběhli pro několik medailí

O uplynulém víkendu se ve Starém Městě pod Landštejnem uskutečnil třetí díl Českého poháru v letním biatlonu. V sobotu byl na programu na programu vytrvalostní závod a v neděli pak rychlostní závod se skupinovým startem.

Již první závodní den se dařilo jihočeským závodníkům. Kategorii muži B ovládl Jan Pokorný z KB Staré Město pod Landštejnem a druhému závodníkovi v pořadí nadělil 3 minuty 30 sekund. Ženy A opět ovládla největší favoritka závodu Pavla Schorná. Ta byla na těžké domácí trati suverénně první o neuvěřitelných devět minut. V juniorské kategorii doběhla na třetím místě Kateřina Jeníčková ze Strakonic. Její týmový kolega Jan Novák doběhl v dorostencích A na stříbrné pozici. V dorostencích B doběhl na první příčce Ondřej Mikulášek ze Starého Města pod Landštejnem. Další strakonická závodnice Miroslava Chvalová skončila třetí v dorostenkách A. Na stříbrný stupínek vystoupala v dorostenkách B Karolína Daverná ze Starého Města.

I v žákovských kategoriích se závodníkům z jihu Čech dařilo. V nejmladší kategorii žáci A doběhl na druhém místě Ondřej Poledník ze Starého Města. Jeho týmový parťák Jáchym Kaplan také vystoupal na stříbrný stupínek, pouze v jiné věkové kategorii, žáci B. I v žácích C skončil těsně pod vrcholem závodník ze Starého Města Marek Liščák. Pro zlatou medaili si v žákyních C doběhla Veronika Trávníčková, která reprezentuje KB Staré Město pod Landštejnem.

Druhý den si pro třetí místo v kategorii muži A doběhl Martin Přibyl z domácího klubu. V mužích B ukázal všem záda opět Jan Pokorný a ženy A ovládla opět suverénním způsobem Pavla Schorná. O místo si polepšila juniorka Kateřina Jeníčková ze Strakonic, doběhla druhá. Naopak Jan Novák si v dorostencích A o místo pohoršil a doběhl třetí. Stejně tak se o patro níže, na druhou pozici, propadl domácí závodník Ondřej Mikulášek v dorostencích B.

V žácích B zvítězil Jáchym Kaplan ze Starého Města. Jeho kamaráda a týmový kolega Ondřej Geisler skončil v žácích C na druhé pozici. Poslední medailistkou se stala Veronika Trávníčková v žákyních C, která ovládla oba závody biatlonového víkendu.

Napsal Aleš Skok

Štítky Staré Město pod Landštejnem, Pavla Schorná, Strakonice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V domácím prostředí si letní biatlonisté doběhli pro několik medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.