Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V areálu na Lipně vzniká nová sjezdovka

Skiareál Lipno otevře na zimní sezonu novou sjezdovku, která měří 1,2 kilometru. Provozovatelé komplexu nyní upravují terén trasy, na níž budou lyžaři nastupovat z lanové dráhy Promenádní. Sjezdovka bude hlavní novinkou nadcházející sezony.

„Lyžaři se mohou těšit na profil sjezdovky, jejíž šířka bude 40 metrů,“ uvedl ředitel areálu Petr Dušek. Dodal, že při jejím budování pracovníci používají environmentálně šetrný postup. Jde o frézování pařezů do hloubky asi 20 centimetrů pod terén, nedochází tak k masivnímu zásahu do přírody jako při klasickém trhání pařezů těžkými stroji. „Na nové sjezdovce pracují výjimečné stroje. Speciálními a na kamení odolnými frézami odstraňují části pařezů tak, že výsledkem je rovný, upravený terén připravený pro konečné využití. Jde o metodu, která není v České republice běžná,“ řekl Dušek.

Skiareál Lipno, jenž je největším střediskem v Jihočeském kraji, se teprve bude rozhodovat o názvu nové sjezdovky. Návrhy může každý sdělit i na facebookových stránkách areálu. „Chceme, aby nám pomohli i lyžaři, pro které sjezdovky připravujeme,“ řekl Dušek.

Lipenský komplex doposud provozoval osm sjezdovek o celkové délce přibližně devíti kilometrů. V zimní sezoně jej navštíví až několik tisícovek lyžařů denně.

Zdroj: ČTK

Štítky sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, lyžař, terén, Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu na Lipně vzniká nová sjezdovka  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.